Danas počinje Banja Luka Fest: Četiri veličanstvena koncerta za publiku iz cijelog regiona

 

BANJA-LUKA-FEST-2023_KASTEL_LIFESTYLE_MAGAZIN_MUZIKA_ZABAVA_KUPI-KARTU_MARIJA-ŠERIFOVIĆ

Treći Banja Luka Fest, internacionalni muzički festival, koji je slavu stekao kao jedna od najomiljenijih i najlepših manifestacija u regionu, i ove godine sprema bogat program koji započinje premijernim koncertnom Marije Šerifović “Druga strana ploče – Symphonic”, 5. jula na Tvrđavi Kastel.

 

Tradicionalno, viševijekovna tvrđava na obali Vrbasa, zbog Banja Luka Festa postaće raskošna koncertna dvorana na otvorenom, sa jedinstvenom sjedećom platformom koja će ugostiti više od 3000 ljudi tokom svake festivalske večeri. Zaštitni znak festivala je i crveni tepih na kome će se pojaviti značajne ličnosti iz svih sfera umjetnosti, kulture i šoubiznisa, ali kojim će moći da prošetaju i svi posjetioci festivala, stvarajući na taj način uspomene za cijeli život.

O Banja Luka Festu mnogo se priča od samog njegovog početka 2021. godine. Festival je tada otvorio virtuoz Stefan Milenković, a kroz godine nizali su se koncerti svjetskih zvijezda Marize i Luz Kasal, i velikana poput Josipe Lisac, Amire Medunjanin, Radeta Šerbedžije, Bajage i Instruktora. Kao vrhunac prošlogodišnjeg Banja Luka Festa dogodila se velika svjetska premijera – koncert Zdravko Čolić Symphonic, koji je pomjerio granice i uvijek voljenog Čolu predstavio u potpuno novom svjetlu! Zbog svega toga, očekivanja od trećeg Banja Luka Festa su ogromna, a publika u još većem broju stiže na Kastel.

Nakon velikog otvaranja 5. jula uz premijerni koncert Marije Šerifović “Druga strana ploče” u pratnji simfonijskog orkestra, 6. i 7. jula uslijediće koncerti svjetske zvijezde Jasmin Levi i našeg najpoznatijeg violiniste Nemanje Radulovića, dok će festival zatvoriti “Veče za ljubav” uz posebno osmišljen zajednički nastup velikana naše pop scene Nine Badrić i Petra Graša.


Banja Luka Fest ove godine obećava četiri večeri, četiri premijere i hiljade prilika za uspomene koje se pamte cijeli život!  Ne propusti muzički festival zbog koga Banja Luka početkom svakog jula postaje omiljeno mjesto svih ljubitelja kvalitetne umjetničke muzike i mondenske atmosfere kakvu nose samo najljepši svjetski festivali. Ulaznice za sve koncerte na predstojećem Banja Luka Festu dostupne su u agenciji Stars&more, plato ispred RK Boska i kupikartu.ba

 (ultra)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO