Želite više energije? Uvedite ove promjene

 

ENERGIJA_MENTALNA-HIGIJENA_PROMJENE_ZDRAVLJE

Siječanj je ono vrijeme godine kada imamo osjećaj da se svi oko nas žale na manjak energije… To i nije čudno jer mnogi najviše vremena provode unutra, jede se zasitnija hrana, a sve nas manje privlače različiti oblici tjelovježbe.

 

Ipak, svi znamo da ne postoji ništa bolje od osjećaja energičnosti i motiviranosti te je vrijeme za jednostavne, ali učinkovite promjene koje ćemo podijeliti s vama u nastavku.

 

Kreirajte svoj ritam spavanja

Svi znamo koliko je važno spavati svaki dan između 7 i 8 sati, ali ono što je čak i važnije jeste to da uvijek u jednako vrijeme idete na spavanje te da se ujutro budite također u jednako vrijeme.

Problem s praćenjem samo ukupnog broja sati je taj što ćete stalnim pomjeranjem doći do toga da više spavati i vremenom ćete se buditi sve umorniji.

Nađite svoje idealno vrijeme i pokušajte ga se pridržavati.

 

Pronađite svoje vrijeme za produktivnost

Iako tipično radno vrijeme traje osam sati, nitko ne može toliko dugo biti fokusiran. Svi imamo neko vrijeme u danu kada se osjećamo posebno energično.

Idealno bi bilo da to vrijeme usmjerimo isključivo na one najzahtjevnije poslove koje trebamo obaviti u danu i onda ćemo ono vrijeme kada nam energija prirodno pada moći raditi laganije i u skladu sa svojim tijelom.

 

Vježbajte svaki dan

Ovo zvuči možda kao pomalo okrutan savjet jer nije jednostavno vježbati svaki dan, ali nitko ne kaže da ta tjelovježba treba trajati satima. Dovoljno je i 20 minuta brzog hoda da biste svakodnevno imali veću razinu energije.

 

Bez ekrana najmanje 60 minuta prije spavanja

Svi znamo kako svjetlo ekrana djeluje negativno na naš san. Zato ga je jako važno izbjegavati najmanje 60 minuta prije spavanja.

Osim što ćete bolje spavati dobit ćete i dodatno vrijeme za aktivnosti koje vas stvarno raduju.

 

Brinite o svojoj prehrani

Znamo kako je danas dostupno jako puno savjeta i preporuka za zdravu prehranu. Najvažnije je pronaći ono što vam odgovara, ali univerzalno pravilo je izbjegavati šećere i procesuiranu hranu, a povećati unos svježeg voća i povrća.

Već poslije nekog vremena dobit ćete znatno više energije za svoje svakodnevne aktivnosti.

 

Tekst: Anđela Sabranović - Slowliving

 

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...