Savjeti koji će vam pomoći da ne odustanete u procesu skidanja kilograma

 

budi-fit_mršavljenje_vježbanje_trčanje_dijeta

Previsoko postavljeni ciljevi znaju vrlo lako dovesti do preranog odustajanja kada je riječ o gubitku kilograma. Mijenjanjem starih za nove navike ne smije biti naglo, jer to može postati prenaporno za vas i vaš organizam.

 

Kalorijski deficit jeste najbitniji prilikom mršavljenja, ali nije jedini koji određuje vaš uspjeh. Postoji niz savjeta kako možete ostvariti uspjeh i skinuti kilograme, ali morate znati da je navike najbolje mijenjati postepeno.

Ukoliko vam se dogodi da ste pojeli nešto što se smatra zabranjenim kada ste u procesu mršavljenja, nemojte odustajati. Niko se nije udebljao tako što je pojeo jedan red čokolade ili popio kafu s šećerom.

 

To se odnosi i na fizičku aktivnost. Ne morate svaki dan ići u teretanu ili na trčanje, pa odustati od svega ako preskočite jedan dan. Nije ni dobro biti svaki dan fizički aktivan na taj način, jer vaše tijelo mora odmarati.

Nisu vam potrebne kardio vježbe kako bi smršavjeli. Težinski trening će također odraditi dobar posao. Možda nećete izgubiti veliki broj kalorija, ali vaše tijelo će izgraditi mišićnu masu i time ćete postići bolje oblikovano.

 

Ne mjerite svoj uspjeh isključivo na vagi. Iskoristite krojački metar kako biste izmjerli određene dijelove tijela na kojima želite vidjeti promjenu. Vaga vas može samo iznervirati ako ne vidite napredak.

 

Planiranje obroka odličan je savjet i za osobe koje nemaju vremena. Često ćete doći u situaciju da nemate zdravih opcija za obroke, stoga nije loše imati plan prema kojem ćete djelovati kada žurite. Voće i orašasti plodovi odlične su opcije za užinu - kada nemate vremena pripremati kaše i smoothije.

 

Gotovo nikada se ne oslanjajte na motivaciju. Možda ćete ujutro biti motivirani za treniranje, ali već navečer nakon posla motivacija će nestati. Sjetite se da ste svakim treningom i pametnijim izborom namirnica bliži ka svom cilju.

(klix)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO