Renee Zellweger izgubila 48 kilograma, slijedila ovu dijetu za nevjerovatnu transformaciju

 

bridget-jones_Renee-Zellweger_glomica_oskar_mršavljenje_dijeta_zdrava-ishrana_zonska_dijeta_klix

Renee Zelweger je svjetski poznata glumica koja je poznata po ulozi Bridget Jones u filmskoj franšizi nazvanoj po naslovnom liku. Tokom godina postala je gojazna, a onda je nevjerovatnom transformacijom izgubila 48 kilograma.

 

Međutim, iza sebe ima ogroman broj uloga i osvojila je Oscara za ulogu u "Cold Mountain". Pojavila se u tri filma "Bridget Jones’s Diary", glumila je Roxie Hart u "Chicago" i ljubavnog interesovanja uz Toma Cruisea u Jerry Maguireu. Mnogi su primijetili kako se zvijezda promijenila tokom godina.

 

Renee dva puta se ugojila da bi glumila u komediji Bridget Jones. Dok je sama glumica uvijek ostala vitka u svom normalnom životu, za ulogu je bilo neophodno da se udeblja. Prvi put za ulogu Bridget udebljala se 15 kilograma, a drugi put mnogo više.

 

Glumica je uspjela ovu impresivnu transformaciju ne jednom, već dvaput. Zapravo, Renee je slijedila određenu dijetu, u pokušaju da se ugoji, ali i da izgubi kilograme.

 

Jela je 4.000 kalorija dnevno - dvostruko više od preporučene dnevne doze za žene - da bi nabacila kilograme za ulogu. No, kao i većina ljudi, Renee pazi na svoje zdravlje i slijedi dijetu kako bi to postigla. Godinama je slijedila Zonsku dijetu koja utiče na poboljšanje cjelokupnog zdravlja organizma, a ne samo na gubitak kilograma.

 

Šta je Zonska dijeta?

 

Zonska dijeta je poput drugih popularnih dijeta kao što je keto dijeta po tome što govori sljedbenicima koliko od svake grupe makronutrijenata treba jesti.

 

Međutim, ova dijeta sadrži više ugljikohidrata od keto dijete, sa podjelom od 40 posto ugljikohidrata, 30 posto proteina i 30 posto masti.

 

Kreator dijete, dr Barry Sears, tvrdio je da je kreirao dijetu nakon što je primijetio niz ranih smrti povezanih sa srčanim udarom u njegovoj porodici.

 

Tvrdio je da su upale uzrok debljanja, ali i bolesti i ubrzanog starenja. Doktor je mislio da će ovakav način ishrane ograničiti upalu i smanjiti smrtnost.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...