Čaj džin-tonik: Topli napitak koji konkurira i najfinijim koktelima

 

čaj_zima_topli-napitak_džin-tonik_džin_napitak_recepti

Čokolada od džin-tonika, cheesecake od džin-tonika, keksi od džin-tonika, marmelada od džin-tonika… Mnogima omiljeni koktel uvukao se u razne recepte.

 

Ako vam još uvijek nije dosta eksperimentiranja s okusima ovog pića, isprobajte čaj od džin-tonika koji bi vas mogao oduševiti.

 

Blend za ovaj čaj možete napraviti sami. U specijaliziranim trgovinama za čajeve i začine jednostavno nabavite sve potrebne sastojke, pomiješajte ih i dobili ste bazu prepunu osnovnih okusa džina (borovica) i začina kojima obično nadograđujemo koktel (ružine latice, papar).

 

Nakon kuhanja samo dodatno "začinite" svoj čaj s malo omiljenog džina i ne zaboravite pozvati prijateljice na testiranje ovog ukusnog napitka koji će vas grijati u hladnim mjesecima.

 

Sastojci za džin-tonik blend:

·      150 g zelenog čaja

·      100 g sušene borovice

·      50 g sušene limunske trave

·      50 g sjemenki korijandera

·      50 g sušenog hibiskusa

·      50 g sušenih ružinih latica

·      50 g sjemenki crvenog papra

Sve sastojke dobro promiješajte i potom u dobro zatvorenoj staklenci. Od ove količine sastojaka naposljetku ćete dobiti 500 grama blenda.

 

Čaj od džin-tonika - priprema:

·      1 litra vode (dovoljno za 4 šalice čaja, 2.5 dcl po osobi)

·      2 velike žlice blenda

·      džin po želji

Zakuhajte vodu. Kada voda zavri ubacite u nju dvije žlice blenda. Maknite s vatre, pokrijte i ostavite da stoji između 5 do 10 minuta, ovisno o tome kakvu jačinu čaja želite. Zatim procijedite čaj, raspodijelite ga u šalice pa u svaku dodajte malo džina po želji.

(zadovoljna)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO