Jeste li rob vlastitih očekivanja?

 

slowliving_MENTALNO-ZDRAVLJE_OČEKIVANJA_PERFEKCIONIZAM_lifestyle_zdravlje

Svi mi u životu imamo manja i veća očekivanja, kako od drugih, tako i od samih sebe. Prirodno je težiti boljem, pa čak i nečemu savršenom, ali uvijek moramo imati na umu da perfekcionizam kao takav ne postoji i nije konstanta koju možemo i trebamo htjeti dostići.

 

Činjenica je da vas drugi ne mogu uvijek razumijeti i ludost je to očekivati. Radije se orijentirajte na sebe kako biste dovoljno upoznali i razumjeli sami sebe te naučili kontrolirati vlastite reakcije. Problemi i izazovi konstantan su dio života svakoga od nas i suočavanje s njima ne mora biti agonija. Uz otvoreni stav i razumijevanje možete učiniti puno, a popisali smo i čimbenike na koje također vrijedi obratiti pozornost kako ne biste bili rob vlastitih očekivanja.

 

SVEPRISUTNA KONTROLA

Ne možete uvijek i u sve imati uvid i kontrolirati svaku sitnicu u životu. Dopustite sebi i ljudima oko sebe da uživaju u spontanosti koja također može donijeti puno dobrih i korisnih situacija iz kojih možemo nešto naučiti.

 

NAUČITE VIDJETI ŠIRU SLIKU

Nemojte se ograničavati na očekivanja i uvjerenja za koja mislite da vas sigurno vode u pravom smjeru. Ako dopustite samima sebi pogledati širu sliku i uzeti u obzir sitnice za koje ste mislili da su nebitne, mogli biste se ugodno iznenaditi.

MENTALNO-ZDRAVLJE_OČEKIVANJA_PERFEKCIONIZAM_lifestyle_zdravlje

POŠTUJTE RAZLIKE

Svatko od nas ima svoju specifičnu osobnost, želje, snove i nade. Ako uporno i tvrdoglavo želite da svi oko vas slijede vaša očekivanja, tako zanemarujete potrebe i želje drugih i ograničavate im slobodu. Poštujte razlike koje vas čine jedinstvenima i divnima baš takvi kakvi jeste.

 

ČITANJE MISLI

Morate znati da čitanje misli i dalje nije moguće u svijetu u kojem živimo, iako smo često vođeni intuicijom i ako se potrudimo, možemo naslutiti kako se osobe do kojih nam je stalo osjećaju i što bi bilo najispravnije učiniti kako bismo izbjegli da se loše osjećaju. No nemojte pretjerati u očekivanjima da drugi čitaju vaše misli i da razumiju sve signale koje nastojite odaslati. Radije se priklonite otvorenoj i zdravoj komunikaciji kojom ćete postići povezanost i sigurnost kojoj težite.

 

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić/slowliving

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...