Retrogradni Mars je tvoj izgovor za opuštanje do kraja godine

 

ASTRO_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_LIFESTYLE_MAGAZIN_MARS-U-BLIZANCIMA_RETROGRADNI-MARS

Mars će 30. oktobra krenuti retrogradno u Blizancima sve do 12. januara 2023. godine. Ples unatrag Planete akcije događa se otprilike jednom u dvije godine i donosi teme revizije u područjima kojima vlada Mars: akcija, motivacija, ljutnja, želja i seksualnost.

 

Ovog puta, značajna tema ovog retrogradnog događaja je ljutnja. Ovo će biti vrijeme u kojem nećemo moći zaustaviti ili ublažiti svoje riječi. Tokom retrogradnog Marsa ljudi neće moći da kontrolišu svoje postupke, a budući da je u Blizancima, to se odnosi i na riječi koje govore. Internet trolovi i botovi će biti na vrhuncu, izazivajući i stvarajući mnogo nepotrebne drame i maltretiranja na mreži.

 

Mnogo našeg potisnutog bijesa će izaći na površinu i bićemo primorani da se pomirimo s tim. Na kolektivnom nivou, vidjećemo da se ljutnja izražava u medijima, društvenim medijima i trgovini. Da bismo ostali pri zdravoj pameti, biće ključno da isključimo naše telefone i zaštitimo našu psihu. Internet prevare i sajber napadi će biti u porastu, tako da će biti izuzetno važno ažurirati antivirusne sisteme i ne kliknuti na bilo kakve čudne tekstove i e-poruke .

 

Osim ljutnje i internetskog haosa, ova retrogradnost će uticati i na efikasnost i akciju. Tokom ovog tranzita brzo ćemo izgubiti fokus i osjećati se prinuđenim da pređemo s jednog projekta na drugi prije završetka. Stoga će ovo okretanje Marsa unazad zahtijevati jaču odlučnost i fokus ako želimo da naši projekti budu završeni i da se ispoštuju rokovi.

 

Postoji, kao i uvijek, pozitivnija nota u ovom planetarnom okretanju. Retrogradni Mars je savršen protivotrov za izgaranje, jer će se produktivnost znatno usporiti u svakoj mogućoj industriji. Projekti ili ugovori koji počnu tokom ovih mjeseci brzo će nestati. Iako može zvučati loše za poslovanje, ovaj osjećaj se može preokrenuti u pozitivnu stvar za pojedine zaposlene. Usporavanje ne znači nužno da bi kvalitet vašeg rada trebao opadati, ali vam može donijeti prijeko potreban mir.

 

Velike promjene na kojima smo radili u našim životima (profesionalne i lične) mogu izgledati kao da staju. Prilika da zastanemo omogućava nam da razmislimo i preispitamo. Kroz proces razmišljanja možemo identifikovati usklađenije, produktivnije puteve i mogućnosti dok idemo naprijed. Ova kosmička blokada može biti prikriveni blagoslov i potencijalno bi nas mogla voditi ka putu za koji nikada nismo mislili da je otvoren.

 

Kada je riječ o odnosima, Mars će imati, “zapažene i kosmički dramatične, trenutke telenovele” sa drugim planetama na nebu tokom svoje retrogradnosti. 1. decembra će Venera u Strijelcu sjediti preko puta Marsa u Blizancima. Ovo može dovesti svaku seksualnu napetost do tačke ključanja, ali ova energija se može manifestovati i kao žestoka debata. Ono što želimo i trebamo od partnera može se ovog dana razlikovati ili sukobljavati, pa zapamtite da vježbate dobre vještine slušanja i komunikacije. Kreativnost i strast su u zraku i mogu biti dobar izvor za oslobađanje svake napetosti ili stresa.

 

Iako se Mars okreće direktno 12. januara, i dalje ćemo se baviti nekom haotičnom Marsovom energijom nakon toga, konkretno 24. i 25. marta kada se Mars priprema da napusti Blizance nakon šest mjeseci. Mars će biti na kritičnom, poslednjem stepenu prije nego što promijeni znakove i uđe u Raka. Ovo može dodati pritisak, napetost i anksioznost. Iako će retrogradni period biti iza nas, to može izazvati bilo kakve posljednje dugotrajne stresove i tjeskobne misli s kojima smo se suočavali tokom retrogradnog perioda.

 

Retrogradni periodi mogu djelovati zastrašujuće, ali potrebno nam je vrijeme revizije i ponovnog razmatranja kako bismo mogli sa svrhom krenuti naprijed (i ovaj put, možda malo tog nagomilanog bijesa koji je ostao iza nas). Iako nas može usporiti, retrogradni Mars može pomoći da se pokrenemo u bolju budućnost.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...