Deset najupečatljivijih kreacija koje su obilježile crveni tepih ovogodišnjeg SFF-a

 

SFF_moda_Kaftan_studio_Kaftan_Belma-Tvico_Amira-Pertesi

Ovogodišnje 28. izdanje Sarajevo Film Festivala osim bogatog filmskog programa ponudilo je pregršt glamuroznim modnih izdanja kojim se ne bi "postidili" ni najpoznatiji svjetski festivali.

 

Iako u osam dana SFF-a bio veliki broj modnih kreacija koje su vrijedne izdvajanja mi smo izdvojili deset najupečatljivijih. Na ovogodišnjem SFF-u dominirale su kreacije bh. brendova i bh. dizajnera, a najviše su se izdvojile haljine Kaftan Studija, Belme Tvico, kao i Amire Pertesi.

 

U nastavku pogledajte deset modnih izdanja koja su nama privukla pažnju.

 

Naša najuspješnija manekenka, nositeljica titule Miss Earth za 2002. godinu, zaštitno lice modne kuće Astra Borovo, te zaštitno lice renomiranih regionalnih i svjetskih brendova i vlasnica modne agencije Swan Model Management Džejla Glavović Očuz izdominirala je na crvenom tepihu na otvaranju 28. Sarajevo Film Festivala.

Džejla Glavović Očuz


Briljirala je u haljini koju potpisuje Belma Tvico. Težnja Belme Tvico da rekonstruiše prošlost u postmodernu sadašnjost prisutna i njezinom radu od samog kreativnog početka.

 

Glumice Jasna Đuričić pojavila se na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, a svojim modnim odabirom i veselom šetnjom s glumicom Tatjanom Šojić obilježila je drugu noć Sarajevo Film Festivala.

Jasna Đuričić i Tatjana Šojić (Foto: I. L./Klix.ba)

 

Jasna Đuričić nosila je kombinaciju bijele duge suknje i srebrnog šljokičastog topa s volanima na rukavima, dok je Tatjana Šojić nosila dugu haljinu voluminoznih rukava u nježnim nijansama sive. Obje odjevne kombinacije dizajnirao je prepoznati bosanskohercegovački brend Kaftan Studio.

 

Posebnu pažnju na crvenom tepihu treće večeri Sarajevo Film Festivala privukla je Martina Saira Keškić, koja se inače bavi dekoracijom interijera. Vidno raspoložena Martina Saira spremno je pozirala mnogobrojnim fotografima okupljenim oko crvenog tepiha.

Martina Sajra Kešić (Foto: D. S./Klix.ba)


Martina je odjenula dugu, usku, bijelu haljinu sa istaknutim rukavima, lancima i dugim plaštom koja je kreacija dizajnera Armina Hodžića. Kombinaciju je dodatno podigla i crno-bijelim platformama.

 

Bosanskohercegovačka manekenka Sarah Čerkez treće večeri Sarajevo Film Festivala prošetala je crvenim tepihom i glamuroznim izdanjem ukrala poglede prisutnih.

Sarah Čerkez (Foto: D. S./Klix.ba)

 

Na Pozorišnom trgu uspješna manekenka ostala je vjerna svojoj omiljenoj dizajnerici te je i za ovu svečanost nosila kreaciju dizajnerice Amire Pertesi.

 

Detalji na haljini, kao i zlatni nakit u potpisu brenda Ashk Jewelry savršeno su zaokružili ovo posebno izdanje. Za njen make-up zadužena je bila Renata Ponjević.

 

Emina Ganić, direktorica Sarajevske filmske akademije na Sarajevo School of Science and Technology (SSST), se petog dana 28. izdanja Sarajevo Film Festivala pojavila u haljini bh. modnog brenda Kaftan Studio. Zlatna haljina koju je nosila Emina očarala je prisutne, a vjerujemo da će se i u narednim godina pominjati njen modni odabir kao jadan od najboljih s crvenog tepiha.

"Godine koje sam provela ispred ogledala vježbajući poziranje su se napokon isplatile. Zahvaljujem se Kaftan Studiju na ovoj prelijepoj haljini", napisala je Emina na svom Instagram profilu.

 

Marija Hudolin, druga pratilja Miss opkoljenog Sarajeva (1993.), stigla je na sedmu večer 28. izdanja Sarajevo Film Festivala i prisutne oduševila izgledom. Marija je nakon bavljenja manekenstvom neko vrijeme bila televizijska voditeljica, a zatim je odlučila uživati u privatnosti i posvetiti se majčinstvu.

Marija Hudolin (Foto: I. Š./Klix.ba)

 

Naime, za ovu priliku Marija je izabrala raskošnu haljinu dizajnerice Amire Pertesi. Na crvenom tepihu Marija se pojavila upravo s dizajnericom Amirom Pertesi koja je također nosila glamuroznu kreaciju.

 

Mlada bosanskohercegovačka glumica Helena Vuković bila je jedna od zvijezda večerašnjeg crvenog tepiha uoči zatvaranja Sarajevo Film Festivala.

Helena Vuković (Foto: I. Š./Klix.ba)

 

Helena je zablistala pojavivši se u haljini brenda JANARTA - dizajnerice Janje Stijepić. Haljina u nježnim nijansama roze sastavljena je iz gornjeg šljokičastog i poluprozirnog dijela uz svileni donji dio.

 

Posljednju večer Sarajevo Film Festivala glumica Tatjana Šojić je po drugi put ove godine prošetala crvenim tepihom. Šojić je bila dio glumačke ekipe filma "Praznik rada" koja je na zatvaranju SFF-a prošetala crvenim tepihom .

Tatjana Šojić (Foto: I. Š./Klix.ba)

 

Također, ponovo je oduševila i svojom odjevnom kombinacijom. Šojić je za crveni tepih birala kreaciju Kaftan Studija - metalik top s neobičnim otvorenim rukavima i crnu dugu suknju.

Aida Jahić (Foto: I. Š./Klix.ba)

 

Manekenka Aida Jahić plijenila je pozornost u crno-bijeloj šljokičastoj haljini otvorenih leđa. Haljinu koju je posljednje večeri Sarajevo Film Festivala nosila Aida potpisuje bh. dizajnerka Belma Tvico.

Na kraju ne možemo ne spomenuti kreativno i upečatljivo izdanje Josipa Grabovca koji se na crvenom tepih u 28. SFF-a pojavio u kreaciji Sisters Code Atelier.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...