50 nijansi plave: Koja je prava za vas?

 

naturala_ljepota_kosa_farbanje_plava-kosa

Ako ste oduvijek htjeli imati plavu kosu, ali ste uvjereni da vam ne pristaje – razmislite ponovno! Plava kosa je jako širok pojam koji obuhvaća bezbroj nijansi. Osim toga što nove tehnike bojanja kose kao što su balayage i ombre mogu pomoći bilo kome da s ponosom nosi svijetlu kosu, poprilično smo sigurni kako se među tisuću nijansi plave kose nalazi i ona koja će vam odgovarati. 

 

Što trebate znati prije bojanja kose u plavo?

Ono što vas je vjerojatno uvjerilo kako vam plava boja kose ne stoji je to što ste isprobavali nijanse plave koje nisu u skladu s podtonom vaše kože. Zato je važno prije nego što se odlučite na promjenu boje kose znati koji podton kože imate – topli ili hladni.

 

To možete provjeriti na više načina. Pogledajte vene na zapešću – ako su zelene, imate topli podton, a ako su plavičasto-ljubičaste imate hladni. Hladnom podtonu dobro stoji čista bijela boja, dok topao podton ispere i požuti; njima bolje stoji prljavo bijela ili boja bjelokosti.

 

Osim toga, ako vam od srebrnog i zlatnog nakita bolje stoji zlatni, toplog ste podtona, a ako preferirate srebrni, imate hladni podton.

 

Platinasto plava

Ona je jedna od nijansi koja dobro izgleda na raznim tonovima kože. Hladne i ledene platinaste boje će naglasiti preplanuli ten, a prekrasno će se slagati sa svijetlim tenom hladnog podtona.

 

Ako ste izrazito svijetli i još uz to imate topli podton kože, najhladnija platinasta boja bi vam eventualno mogla naglasiti žute nijanse na licu. U tom slučaju birajte nešto topliju platinastu, s malo više žute u sebi kako bi se uspostavila harmonija među bojama.

 

Također, ako se odlučite na platinastu uvijek pri ruci imajte tonik za održavanje boje kako biste iz kose uklonili sve neželjene narančaste tonove.

Pepeljasto plava

Pepeljasto plava je negdje između čiste plave i mišje smeđe kose te također pristaje mnoštvu različitih tonova. Ako dosad niste našli pravu plavu za sebe, velike su šanse da se dosad samo niste susreli s pepeljasto plavom. Ako imate tamniju put i želite prirodniji izgled, ostavite korijen kose tamnijim. 

Zlatno plava

Zlatno plava ili kosa boje meda je možda i najsvestranija od svih plavih nijansi. Ona sadrži više topline od ostalih nijansi pa će tako najmanje naglasiti žute nijanse u vašoj koži – a to je glavni razlog kojeg ljudi navode kao razlog zašto im plava kosa ne stoji.

 

Jedina stvar o kojoj morate voditi računa s ovom nijansom plave je da ne pretjerate s toplinom jer bi to vašu boju kose moglo odvesti u neželjenom mjedeno-narančastom smjeru. 

(naturala)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...