Znate li koliko je zelena glina ljekovita za organizam?

 

teški-metali_toksini_zelena-glina_pesticidi_zdravlje

Vremenom se u našem organizmu sakupljaju toksini zbog zraka kojeg udišemo, vode koju pijemo i zbog pesticida koje sadrži naša hrana.

 

Sa godinama toksini i teški metali se u našem tijelu nagomilavaju i mogu uzrokovati brojne probleme poput kožnih bolesti, alergija i astme, depresije, migrene, nadutosti, loše probave, hroničnog umora i raka.

 

Zbog toga potrebno je redovno čistiti organizam od toksina i teških metala.

 

Uz sunce, zrak i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja.

 

Još uvijek nije u potpunosti jasno kako djeluje zelena glina. Jedni pretpostavljaju da glina ima izuzetnu upijajuću moć zbog čega upija sve nečistoće i patogene iz organizma.

 

Drugi smatraju da glina ima posebnu "inteligenciju" uz pomoć koje sama pronalazi i uklanja nepravilnosti u radu organizma.

 

Osim što veže štetne tvari i izbacuje ih iz organizma kroz probavni trakt, glina nas također opskrbljuje potrebnim elementima. Naime, glina sadrži preko 60 minerala i elemenata u tragovima koje hrane i liječe naš organizam.

 

Naučnici su otkrili da se upotrebom gline može neutralizirati i djelovanje radijacije. Glina se zato koristi kod nuklearnih nesreća, da upije radijaciju u što većoj mjeri.

 

U prirodi možete pronaći zelenu, žutu, bijelu i crvenu glinu, ali jedino zelena glina se koristi za liječenje i čišćenje organizma. Ona sadrži selen, magnezij, željezo, kalcij, fosfor, kalij, cink, mangan, bakar, silicij, natrij i druge minerale i elemente u tragovima.

 

Zahvaljujući bogatstvu prirodnih nutrijenata, glina ima višestruko ljekovito djelovanje na organizam.

 

Kako koristiti zelenu glinu za čišćenje organizma

 

Zelena glina koja se smije oralno uzimati mora biti certificirana za oralnu uporabu. Takva glina se u prodaji zove ventilirana glina.

 

Navečer razmutite punu čajnu kašičicu ventilirane zelene gline u dva dcl vode (nekuhane, najbolje izvorske).

 

Pritom nemojte upotrebljavati metalnu kašičicu ili čašu - glina ne smije doći u dodir s metalom.

 

Glinu uzimajte ujutro nakon ustajanja ili navečer prije spavanja. Po želji, možete glinu uzeti jedan sat prije jela.

 

Glinu uzimajte na sljedeći način:

·         prva sedmica: ujutro bez miješanja popijte samo vodu, a talog bacite

·         druga sedmica: ujutro promiješajte, ostavite pet minuta da se talog slegne, a vodu popijte

·         treća sedmica: ujutro promiješajte i odmah popijte vodu zajedno s glinom

 

Zatim napravite pauzu. Ovu kuru čišćenja organizma možete raditi 2-4 puta godišnje.

(faktor)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...