Šta nam donosi retrogradni Merkur u Blizancima?

 

ASTRO_SAVJETI_ASTROLOGIJA_BLIZANCI_KOMUNIKACIJA_LIFESTYLE_MAGAZIN_MERKUR_PLANETE_RETROGRADNI_MERKUR_BLIZANCI_JOURNAL

I idemo ponovo malo unazad! Vrijeme je za kosmički pregled ličnog života. U 2022. godini postoje ogromna četiri retrogradna tranzita Merkura u šest različitih horoskopskih znakova. Samo nekoliko mjeseci nakon prvog retrogradnog Merkura iz 2022, koji je bio u vizionarskoj Vodoliji i ciljno orijentisanom Jarcu, pred nama je drugi retrogradni Merkur koji se događa u intelektualnom Blizancu i senzualnom Biku od 10. maja do 03. juna. Poruka koju će nam donijeti ovaj tranzit je da razmislimo o tome šta radimo i kako radimo.

 

Merkur je planeta koja predstavlja komunikaciju, razmišljanje i flert, između ostalog, a kada krene retrogradno, postoji optička iluzija zbog koje se čini da se sve kreće unazad. Retrogradnost Merkura je opšte poznat period za odmor, retrospekciju i gašenje komunikacija.

 

U drevnoj mitologiji Merkur, bog glasnik, Grcima poznat kao Hermes, premostio je smrtno i božansko carstvo. Krilastog i oštrog jezika, mogao je biti posvuda odjednom i mijenjati komunikaciju kako bi zadovoljio bilo čije potrebe. Svi načini povezivanja i komunikacije dakle, potpadaju pod Merkurovu vladavinu. Kako je i prikladno, Merkur juri kroz kosmos blistavom brzinom, prolazeći kroz većinu znakova za manje od mjesec dana. Ovako brza planeta, najbliža Suncu koja vlada akcijom ima najveći uticaj na lične, svakodnevne stvari. Dovodi u pitanje sve što se pretpostavlja da je ozbiljno, definitivno i pravedno i otkriva nedostatke u planu.

 

Kada se planeta kreće retrogradno, njeni osnovni elementi se preokreću, zaustavljaju ili se stavljaju na pregled. A kada Merkur retrogradira, svakodnevna prepiska i organizacija pada u nered, a sjenka preuzima vlast nad procesom što najčešće stvara haos.

 

Merkur će u svojoj retrogradnosti biti zadužen za oslobađanje onoga što je potisnuto, poigravanje sa rutinama i krutostima koje definišu naš moralni univerzum, a sve zarad preispitivanja svega, pa bi bilo dobro da obratimo pažnju na ono što krene po zlu tokom retrogradnog Merkura.

 

Svi retrogradni znakovi će početi u vazdušnim znacima i nastaviti u zemaljskim. Tematski, vazduh nosi novi zvuk, svjetlost i prenos; njegov domen je dijaloški i zasnovan na idejama. Zemljani znakovi – Jarac, Bik i Djevica – vraćaju ga u tijelo kako bismo se osjećali prizemljeni. Ono što se razmatra, u odnosu na ovu retrogradnost, je način na koji se bavimo drugima i koliko se osjećamo sigurni u sebe.

 

Od 10. do 22. maja, Merkur će se retrogradirati u Blizancima. Blizanci su znak dijaloga i dualnosti i uvode zabavu i razigranu maniju pred početak ljeta. Vrijeme je da usporimo i da se zapitamo gdje želimo biti i s kim?! Padaju mandati maski i dolazi preispitivanje kako doživljavamo svijet oko sebe, šta dajemo ovom svijetu i ko to prima i kakav je naš način komunikacije.

 

Od 22. maja do 3. juna Merkur će nastaviti svoje kretanje unazad u Biku. Ako su Blizanci definisani dualnošću, Bik je sav o sebi: Blizanci se bave drugima; Bik brine samo o sebi. Bez obzira na sve strahove ili iznenađenja koja se pojavljuju u dijalogu s drugima – profesionalno, romantično ili društveno – sada imate priliku da se pozabavite samom srži. Bik je znak samopoštovanja i vlasništva, a retrogradnost u svom domenu nalaže pregled onoga na šta vjerujete da imate pravo i kako predstavljate svoju moć. Merkur će 3. juna nastaviti direktan kurs u Biku, a 13. juna nastaviti ka Blizancima. Smatrajte ovo novom šansom da bolje komunicirate sa svojim potrebama i željama, i da upravljate društvom koje vas okružuje.

 

Merkur vlada Blizancima, pa obratite posebnu pažnju na prepisku, makar bio u pitanju i najbanalniji tekst. Takođe Merkur upravlja valutom, a Bik se bavi novcem, pa je ovo idealno vrijeme da razmislite gdje možete uštedjeti ili napraviti produktivne promjene.

 

Pošto Merkur vlada Blizancima, on je egzaltiran i očaravajući kada je direktan u ovom znaku. Ali kada se kreće unazad, dobijamo kosmičku formulu za stereotipne retrogradne prepreke Merkura. Imaćemo probleme u komunikaciji, nesporazumi će biti svuda oko nas, pa bilo bi dobro kada bismo mogli naglasiti važnost svjesnosti onoga što radimo i govorimo za vrijeme retrogradnog Merkura. Ako se u posljednje vrijeme osjećamo nesigurno, ima smila, jer sezona je pomračenja, a odmah iza ugla je i retrogradni Merkur, koji će učiniti da sve stvari u vezi sa komunikacijom, transportom i tehnologijom počnu da se ponašaju kao da su pokvareni.

 

Retrogradni Merkur se odnosi na: refleksiju, pregled i ponavljanje. Loše navike – posebno kada je u pitanju način na koji komuniciramo– trenutno nas sustižu. Otkrivamo da velike stvari kao što su prijateljstva, poslovi i veze ne funkcionišu tako dobro kao što bi mogle. A s ovim retrogradnim događajem u Blizancima – znaku komunikacije – naše se misli jednostavno ne prevode u riječi na način na koji želimo.

 

U ovom periodu takođe je moguće da naiđemo i vratimo se bivšim partnerima i emocijama, zaglibimo u poslu ili slično. Zvuči dramatično, međutim to je znak da je vrijeme da se otvorimo i budemo iskreniji prema sebi i svima oko sebe, te da organizujemo svoje prostor i učinimo svoj život produktivnijim.

 

U periodu koji je ispred nas bilo bi takođe dobro da razmislimo prije nego što progovorimo, naučimo da slušamo više i da “zakočimo” ako stvari postanu previše dramatične. Iako se svaka retrogradnost posmatra kao stresan, dramatičan i usporen period ipak nam retrogradnost može pomoći da procijenimo kome i šta zaista pripada u našem životu.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...