Sandra Bulok otkriva tajnu dobrog izgleda u šestoj deceniji

 

Sandra-Bulok_celebrity_stars_glumica_holivud_ljepota_zeleni-čaj_mršavljenje_fitness_aerobik_vježbanje_trening

Holivudska zvijezda već nekoliko decenija održava besprijekornu i zdravu figuru.

 

Sandra Bulok bi mogla da bude jedna od zvijezda sa A-liste koja decenijama održava zdravo, njegovano tijelo. Protok vremena nije prepreka da održi formu, pošto je 57-godišnja zvijezda usvojila potpuno zdrav način života, uključujući redovnu fizičku aktivnost i uravnoteženu ishranu.

 

Dakle, šta još uključuje glamurozna Bulok rutina?

 

Kontrola količine hrane

Kao što je otkrila u prošlosti, njena naporna svakodnevna rutina, koja je često primorava da bude odsutna od kuće, dovela ju je do toga da koristi usluge dostave svježe hrane spremne za jelo, pomažući joj da izabere hranu bez glutena i šećera i kontroliše količinu hrane koju konzumira. Čak i kada kuha za sebe, radije ne pretjeruje sa porcijom, čak i ako joj je to omiljeno jelo.

 

Ona voli „cheat days“

Sandra Bulok svakodnevno izbjegava nezdravu hranu koja utiče loše na njenu figuru, ali sebi dozvoljava da jede šta želi jedan dan u nedjelji. Obično njen „cheat day“ počinje u petak uveče i traje 24 sata, obnavljajući njenu ishranu u nedjelju ujutro.

 

Vježbajte što je više moguće

Govoreći o svojoj fitnes rutini, Oskarom nagrađena glumica je dala sljedeću jednostavnu i sveobuhvatnu izjavu koja mnogo svjedoči o njenoj omiljenoj navici: „Da je moguće da vježbam svaki dan, radila bih to“. Trening otpora je obavezan izbor, dok kada je u pitanju aerobna vježba, ona preferira biciklizam, kik boks ili pilates.

 

Svaki dan pleše sat vremena

Ples je njena omiljena zabava. Jedan sat, šest puta nedeljno, Bulok ili uzima časove plesa ili pušta muziku kod kuće i igra u svom ritmu.

 

Preferira zeleni čaj

Umjesto kafe, često bira šolju zelenog čaja punu antioksidanata. Takođe, na kraju dana, nekoliko gutljaja je njena tajna za miran i dubok san.

(zenskimagazin)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...