Tretman toplim ručnikom magično djeluje na suhu i oštećenu kosu

 

KOSA_RUČNIK_GUBITAK-KOSE_BALZAM_REGENERATOR_SUVA-KOSA_OŠTEĆENA-KOSA_ljepota_njega

Imate previše obaveza svaki dan, a nemate vremena da se posvetite svojoj kosi? Ako je to slučaj, ne biste se trebali čuditi ako je izgubila sjaj i počela da opada .

 

Ako želite što prije vratiti gustinu i volumen kosi, te održati kosu sjajnom i glatkom, iskoristite vrijeme koje potrošite na pranje i njegu da joj pružite maksimum. To će vam značiti samo deset minuta više, a vaša kosa će donijeti mnogo.

 

Nakon pranja i ispiranja kosu lagano je protrljajte frotirnom krpom, a zatim nanesite regenerator u debljem sloju. Navlažite i stisnite peškir (ili - još bolje - frotir turban), pa ga preklopite da bude što manji i stavite u mikrotalasnu. Uključite ga na dva minuta, a po završetku programa izvadite topli peškir. Omotajte ga oko glave i napravite turban, a zatim ostavite regenerator da djeluje deset minuta. Isperite i oblikujte kosu po želji. Pogledajte kakav efekat ima ovaj tretman za kosu!

Topli peškir se takođe može koristiti pre pranja kose. Napravite mješavinu kvalitetnih ulja - bademovog, ricinusovog i kokosovog, dodajte kapsulu vitamina E, zatim nanesite na kosu i umotajte glavu toplim ručnikom. Ostavite da djeluje najmanje pola sata, a zatim operite kosu.

 

Toplina peškira pomaže da se otvore folikuli na tjemenu i tako hranjive tvari bolje djeluju . Ovakvim tretmanima možete spriječiti gubitak kose, a vaša kosa će biti zdrava i sjajna.

(lepaisrecna.mondo.rs)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...