Mlad mjesec u Ovnu 1. aprila najavljuje početak novog ciklusa

 

ASTRO_ASTRO-ANALIZE_ASTROLOGIJA_CILJEVI_HOROSKOP_LIFESTYLE_MAGAZIN_MJESEC_MLAD-MJESEC_NOVI-POČETAK_SAVJETI

Ako je ikada bilo pravo i idealno vrijeme za akciju, inicijativu i preuzimanje odgovornosti, to je sada. Mladi mjesec u Ovnu 1. aprila, obasjaće naše ciljeve i inspirisaće nas da idemo za onim što želimo. Mladi mjesec odvija se u carstvu kardinalnog vatrenog znaka Ovna, koji je znak liderstva, hrabrosti, akcije, truda, inicijative, rada i napretka.

 

U astrologiji mlad mjesec je uvijek povezan sa novim počecima, a budući da je Ovan prvi znak zodijaka, ovaj period predstavlja savršeno vrijeme za postavljanje ličnih i profesionalnih namjera i ciljeva, a mogli bismo razmisliti i o preuzimanju rizika.

 

Preuzimanje kontrole nad sopstvenim životom, započinjanje novih projekata i inovativnost, biće obasjani pozitivnom energijom mladog mjeseca u Ovnu, a sve to će nam donijeti i veću dozu samopouzdanja i otkrivanje lične hrabrosti.

 

Ovo je snažan ciklus u okviru kojeg treba preispitati svoj odnos sa samim sobom. Sa ovom snažnom energijom Ovna, imamo priliku napraviti važne promjene u našim životima. Vrijeme je da napravimo neke čvrste, ali realne planove i da postavimo teren za ubiranje plodova naših novih početaka, koliko god oni bili mali ili veliki.

 

Ovan je prvi znak zodijaka i stoga je mlad mjesec u Ovnu posebno zreo za nove početke. Ovan uči kroz iskustvo i akciju, a mi bismo se sada mogli počastiti malom avanturom. To je takođe dobar ciklus u okviru kojeg se otkrivaju prednosti izražavanja autentičnošću – izražavanje sebe onakvima kakvi jesmo.

 

 

Idealno je vrijeme da naučimo, kako da se oslonimo na sebe i da budemo sretni zbog toga. To će nam uveliko pomoći u pronalaženju unutrašnje sreće, kada spoznamo da smo samodovoljni. Vrijeme je da se revitalizujemo kroz iskustva, koja razbijaju rutinu i koja uključuju radnje nečeg novog i svježeg.

 

Mlad mjesec događa se na jedanaestom stepenu Ovna i kako se Sunce i Mjesec spajaju u znaku Ovna, tako se spajaju i Merkur i Kiron. Merkur je vladar načina na koji komuniciramo, dok je Kiron unutrašnji dar koji nam pomaže da izliječimo i sebe i druge. Koncentracija energije Ovna u potrazi za autentičnošću sugeriše, nam da ova lunacija svima nudi moćnu priliku da komuniciramo naše najiskrenije i najdublje Ja.

 

Bilo da pokazujemo svijetu ko smo ili započinjemo strastveni projekt, pravo je vrijeme da svoje potrebe stavimo na prvo mjesto, imajući na umu da je najbolji način na koji možemo pomoći drugima da se prvo dokažemo sami sebi. Sa Marsom, vladarom ovog mladog mjeseca, koji stupa u kontakt sa Saturnom, planetom odgovornosti, ovaj mlad mjesec je savršeno vrijeme da napravimo plan za budućnost, a zatim počnemo djelovati u skladu sa svojim snovima.

 

Mlad mjesec u konjunkciji sa Merkurom stavlja naglasak na razmišljanje i komunikaciju, te na kraća putovanja. Donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost. Možemo očekivati povećanje lične interakcije u svim vrstama odnosa sa drugim ljudima.

 

Dakle, ovo će biti užurbana mjesečeva faza s puno sastanaka, prepiske, društvenih aktivnosti, novih informacija za obradu i odluka koje treba donijeti. Ovo bi trebao biti dobar mlad mjesec za razmjenu ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovore i upoznavanje novih ljudi.

 

Ovan je prvi znak zodijaka, koji šalje fokus na nove početke, kreativne prilike i nove početke. Sezona Ovna jedno je od najplodnijih perioda u godini za sadnju sjemena, postavljanje temelja za sve ono što želimo da ostvarimo u narednom periodu. Pod vladavinom usijanog Marsa, energija Ovna rasplamsava strast i daje nam hrabrost da se takmičimo i borimo za svoje snove.

 

Ovan se ne plaši da želi više, a to može biti osnova za prosperitet. Dakle, ovo je odlično vrijeme za novi početak, okretanje novog lista ili početak novog projekta. Takođe vrijeme je da preispitamo ​​stare navike, ponašanja i uvjerenja dok tražimo nove i inventivne načine za napredak. 

(ultra.ba)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...