Armani modnom revijom u potpunoj tišini odlučio odati počast stradalim Ukrajincima

 

Giorgio-Armani_Emporio-Armani-Milano_Fashion-Week_moda_modna-revija_ukrajina

Dosadašnje revije Milano Fashion Weeka održale su se neometano bez ikakvih pomena Ukrajine i rata koji se trenutno tamo događa, a prvi među modnim velikanima koji se odlučio solidarisati s patnjama ovog naroda bio je Giorgio Armani koji je simbolično održao reviju bez muzike.

 

Milanske modne piste su ove sedmice bile razočaravajuće tihe o situaciji u Ukrajini, pri čemu je većina brendova nastavila prikazivati komade novih kolekcija ​​bez ikakvog pominjanja uništenja i devastacije koja bjesni u istočnoj Evropi.

 

Međutim, danas je Giorgio Armani postao jedan od prvih dizajnera koji je napravio gest solidarnosti, s revijom Emporio Armani koja je održana u potpunosti u tišini.

 

Iako modna pista bez muzike neće učiniti ništa kako bi ublažila tešku situaciju onih Ukrajinaca koji pate, bilo je osvježavajuće i ohrabrujuće vidjeti da je neko odlučio istupiti.

 

"Šta sam mogao učiniti? Mogao sam samo da signaliziram svoje slomljeno srce zbog tragedije kroz tišinu", rekao je Armani nakon revije.

 

"Nisam htio da puštam muziku. Najbolje je dati signal da nismo sretni, ali prepoznati da se nešto uznemirujuće dešava. Mislim da je odjeća postala još moćnija kroz tišinu", dodao je.

S obzirom na to da Rusi čine otprilike pet posto tržišta luksuznih dobara, uzrok šutnje drugih brendova je možda bila nespremnost da se otuđe potencijalni kupci.

 

Giorgio Armani je bio jedan od prvih dizajnera na Milanskoj sedmici mode koji se još u februaru 2020. odrekao publike na svojoj reviji suočen s porastom zaraze covidom-19, a opet se čini da predvodi sporu modnu industriju svojim tihim gestom solidarnost.   (klix.ba)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...