Herceg Novi vas zove na 53. PRAZNIK MIMOZE: Evo šta vas sve možete vidjeti do 5. marta

 

Praznik mimoze u Herceg Novom, jedan od najstarijih i najpopularnijih festivala na ovim prostorima, ove godine proslavlja svoj 53. rođendan od 18. februara do 5. marta

praznik_crna-gora_Neda-Ukraden_Herceg-Novi_praznik-mimoze_mimoza_Knez_cvijeće_journal_zabava

Festival je otvoren 18. februara koncertom regionalne muzičke zvijezde Nede Ukraden na Trgu Nikole Đurkovića u 19 časova, a prethodio mu je defile Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera, prenosi Magazin.

 

Dan kasnije održao se najposjećeniji događaj – Berba, odnosno fešta posvećena mimozi, na kojoj su lokalne domaćice služile ribu i vino, Gradska muzika, Mjesna muzika Đenović i mažoretke su prodefilovali od Kumbora do centralne fešte u Baošićima, a u Đenovićima je nastupio Knez. Iste večeri je u Institutu Igalo organizovan maskenbal na kojem su goste zabavljali Goran Karan i Lapsus Bend.

 

Svečano zatvaranje je zakazano za 5. mart, kada je na programu Spaljivanje Krnevalana Škveru, a u kompleksu Portonovi karnevalska povorka i koncert Dejana Petkovića i Big benda.

„Pozivamo da nam se pridružite na Prazniku mimoze, prije svega prijatelje i goste iz regiona koji sa nama slave godinama: iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije. Radujemo se što ćemo se, nakon dvije godine pandemije, ponovo okupiti u Herceg Novom, gradu koji vas uvijek dočekuje otvorenih vrata i u kojem se osjećate kao kod kuće“, poručuje predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

 

On ističe zadovoljstvo što će Herceg Novi ove godine imati priliku da na svojim trgovima, ulicama, u hotelima i ugostiteljskim objektima ugosti brojne posjetioce, koji su već najavili dolazak na jednu od najznačajnijih i najdugotrajnijih zimskih turističkih manifestacija u regionu.

 

Prepoznajući interesovanje turista iz cijelog regiona, hercegnovski hotelijeri i izdavaoci privatnog smještaja pripremili su posebne paket-aranžmane za goste iz ove zemlje.

Raznovrstan program 53. Praznika mimoze obuhvata 43 zabavna, kulturna i sportska programa, među kojima su i: Riblja večera, prepoznatljivi Picigin i Karotrc, Izložba cvijeća, predstavljanje prijateljskih gradova Novo Mjesto, Sankt Peterburg i Beograd, Sajam vina, muzičko-gastronomska Otvorena ulica u Igalu, pet predstava, dvije izložbe, koncert Muzičke škole, pet književnih večeri i 14 sportskih programa. 

 

Organizatori Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture ”Herceg Fest” i Turistička organizacija Herceg Novi.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...