Nakon tridesete bacite ovakvu odjeću i obuću

 

odjeća_tridesete_obuća_udobna-odjeća_trendovi_moda_journal_lifestyle

Mnogi smatraju da je ulazak u četvrtu deceniju pravo vrijeme za oslobađanje od loših navika i odluka, a u kategoriju loših odluka ulaze i određeni modni izbori. Ovakvim stvarima ne treba robovati ni prije, a naročito poslije tridesetog rođendana.

 

Odjeća u kojoj se ne osjećate dobro

Nije važno sviđa li se ona drugima, ključno je sviđa li se vama. Ako se u određenim odjevnim komadima jednostavno ne osjećate dobro, onda ih se riješite.

 

Nemojte sebe da tjerate ni da nosite odjeću koja je u trendu, a zapravo ne odgovara vašem ukusu. Tridesete su savršeno vrijeme da definišete svoj stil i ugodite sebi kada je riječ o modi. Dobro očuvanu odjeću uvijek možete donirati i tako usrećiti nekoga drugog.

 

Odjeća koja vam očigledno loše stoji

Pantalone iz kojih vam "kipi" na sve strane, premale za broj ili dva nikako nijesu dobar izbor. Nema tog komada odjeće ili dodatka koji će ih zakamuflirati ili uljepšati. Odjeća u neodgovarajućem konfekcijskom broju jednostavno ne izgleda dobro.

 

Još jedan problem su prastari komadi koje čuvamo u ormaru u nadi da ćemo jednog dana opet stati u njih, a jako dobro znamo da se više nećemo vratiti na težinu s kojom smo ih mogli nositi. Ne zatrpavajte ormar beskorisnom odjećom koju ne nosite, a iz njega izbacite i komade koji ne odgovaraju vašoj figuri.

 

Obuća koja boli

Ima lijepe obuće sa visokom potpeticom u kojima nam noge neće stradati, ali to nas nije spriječilo da većinu dvadesetih provedemo u neudobnim modelima koji prouzrokuju bol i žuljeve.

 

Isto važi i za obuću potpuno ravnih đonova, koja može izazvati spuštanje stopala i ostale ortopedske probleme. Riješite se obuće koja šteti zdravlju vaših nogu jer su tridesete životni period kada treba prestati sa patnjom zbog 'ljepote'.    vijesti.me

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO