Instagram njuškice koje će vam rastopiti srce

 

psi_mačke_kućni-ljubimci_slatke-životinje_društvene-mreže_ig-profil_instagram_senzacija

Profili posvećeni kućnim ljubimcima i drugim slatkim životinjama nisu nikakva novost na Instagramu. Slatki psi i mačke, ali i druge vrste životinjica su na toj društvenoj mreži pronašli obožavatelje diljem svijeta kojima svakom objavom uljepšavaju dan. Neki od tih petfluencera su prikupili poveću brojku pratitelja – evo koji ih imaju najviše!

 

Pomeranac Jiff Pom

Jiff Pom je životinjski kralj interneta. Ovaj maleni pomeranac rođen 2010. godine je životinja s najviše pratitelja ne samo na Instagramu, gdje broji pozamašnih 10 milijuna, već i na svim društvenim mrežama. Ima dva Guinnessova rekorda, može vam dati autogram i uvijek je besprijekorno odjeven i nasmiješen. Na njegovim se objavama redovito pojavljuju zvijezde poput Ariane Grande, a svoje je mjesto pronašao u spotu za pjesmu “Dark Horse” pjevačice Katy Perry.


Mačka Nala

Maca Nala je poznata po svojim kristalno plavim očima. Mješanka je sijamske i perzijske mačke i ona i Jiff Pom bi mogli biti vršnjaci – njena vlasnica ju je udomila iz azila 2011. godine. A isto kao i Jiff Pom, nositeljica je jednog Guinnessovog rekorda iz 2020. – onog za mačku s najvećim brojem pratitelja na Instagramu – čak 4,3 milijuna.


Lisica Juniper

Vragolasta lisica Juniper svoja 3 milijuna pratitelja redovito uveseljava slikama svojih nestašluka. Ali, to nije sve – kao što piše i u opisu njenog profila, ovaj profil uveseljavaju i slike njenih prijatelja, drugih egzotičnih životinja. Naime, Juniperini vlasnici udomljavaju egzotične životinje spašene iz zatočeništva, koje se zbog godina provedenih izvan svojih originalnih staništa više ne mogu vratiti u divljinu.

 

Tako njeno društvance čine još i lisice Elmwood i Fig, oposum Mushroom, pas Moose, kao i niz činčila, zmija i mnogih drugih životinjica. Juniperina vlasnica, Jessika Coker, je upravo zbog popularnosti Juniperina profila i podrške koju je dobila na društvenim mrežama odlučila posvetiti svoj život brizi i rehabilitaciji egzotičnih životinja spašenih iz zatočeništva, tako da iza Juniperina profila stoji jedna prekrasna i plemenita priča.


Grumpy Cat

Ovo sigurno nije prvi put da se susrećete s ovom mačkom – mačka Tardar Sauce je postala viralna 2012. godine zbog svog vječito mrzovoljnog izraza lica. I tako je nastao Grumpy cat meme, a s njim i profili na društvenim mrežama. Nažalost, Tardar Sauce je uginula 2019. godine u sedmoj godini života, ali njezino naslijeđe i dalje živi na Internetu, pa tako i na Instagramu gdje ju slavi 2,4 milijuna obožavatelja.


Loki

2012. godina je donijela sreću još jednom kućnom ljubimcu na našem popisu. Tada je Lokija udomila njegova vlasnica, Kelly Lund i pružila mu njegov zauvijek dom. Loki je mješanac malamuta, haskija i polarnog vuka koji obožava ići u avanture sa svojom vlasnicom. Njihove živahne pohode, kao i savjete o brizi za aktivne pse poput Lokija, prati 1,9 milijuna ljudi.

naturala.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...