Rebel Wilson poručila: "Trud se isplati"!

 

Rebel Wilson je popularna glumica koja je uglavnom poznata po ulogama u komedijama. Rođena je u Sydneyu 2. marta 1980. godine, a njeno djetinjstvo je bilo neobično, jer su njeni roditelji radili kao voditelji pasa i mnogo putovali kako bi prodavali pseće proizvode. Ima dvije sestre, Liberty i Annachi, te brata po imenu Ryot. Kao dijete je bila jako stidljiva, a kasnije je počela oštrije posmatrati okolinu, što joj je pomoglo da razvije svoje sposobnosti i postane vrsna komičarka, piše Azra.

 

Studirala je na Univerzitetu New South Wales, a kasnije je upisala i studij u Pozorištu za mlade, nakon čega je počela svoju glumačku karijeru. U New Yorku je dobila stipendiju koju je finansirala Nicole Kidman.

 

Zbog svog scenskog rada uvijek je privlačila pažnju javnosti, a karijeru je počela u TV seriji „Pizza“. Ova emisija je obrađivala teme poput etničke pripadnosti, stereotipa, seksa, droga, a emitirana je od 2000. do 2007. godine. Njen prvi film „Masna pizza“, koji je objavljen 2003. godine, zasnovan je na toj seriji.

 

Debela Amy

 

U filmu „Pitch perfect“ (Na putu do zvijezda) iz 2012. godine postala je slavna zahvaljujući igranju uloge „debele Amy“. Ta debljina je označila njenu daljnju karijeru i ujedno postala zaštitni znak. U intervjuu za britanski „The Sun“ kazala je kako se prejedala jer je imala posao u kojem je plaćana da bude ogromna. To joj je, kako je navela, pomutilo razum, te je u sebe unosila neograničen broj kalorija. S porastom broja kilograma, uz harizmatičnost koju posjeduje, rastao je i broj uloga.

 

Pojašnjavajući situaciju u kojoj je bila tražena zbog broja kilograma, kazala je kako ju je jedna američka agencija odabrala za filmsku ulogu debele Amy jer niko nije izgledao poput nje.

 

Reditelji otkazivali saradnju

No, njenu karijeru nisu obilježile samo uloge u filmovima nego i povlačenje po tabloidima i sudovima, zbog informacija da lažno predstavlja sebe, svoje godine i porijeklo. Tačnije, za te navode ju je optužio  magazin „Woman’s Day“, ali taj sudski proces je dobila. Priložila je dokumente i fotografije kojima je dokazala da govori istinu. Nakon objave tih članaka mnogi reditelji su otkazali saradnju s Rebel i tada je prolazila kroz najteže razdoblje u životu, zbog čega je odlučila da podnese tužbu.

 

Progovorila je i o pokušaju seksualnog zlostavljanja. Otkrila je kako je prije nekoliko godina dobila poziv poznatog reditelja u hotelsku sobu.

 

– Mislila sam da ćemo pričati o filmu. Srećom, nije bilo fizičkog kontakta, jer ga je nazvala supruga i počela vikati na njega te optuživati da spava s glumicama. Bila je toliko glasna da sam sve razumjela i brzo pobjegla iz sobe.

 

Godina zdravlja

Ipak, u svojoj 40. godini, donosi veliku odluku i odlučuje se na potpunu transformaciju. Godinu 2020. proglasila je godinom zdravlja i napravila nevjerovatnu transformaciju, skinuvši više od 30 kilograma. Na putu ka cilju u pomoć joj je pritekao Jono Castano, trener slavnih ličnosti, zaslužan za mnoge fizičke transformacije u Hollywoodu, a njih dvoje su postali i dobri prijatelji van teretane.

 

– Morate uživati u dolasku na trening, većina ljudi ne uživa kad neko viče na njih, stvar treninga nije u tome. Rebel i ja smo se dobro smijali, mnogo smo se smijali – podijelio je on svoje iskustvo s treninga. Trener i njegova supruga Amy bili su među jedanaest gostiju koje je Wilson pozvala na svoju ekstravagantnu zabavu u Disneylandovom kraljevskom restoranu.

Raskid s milionerom

O njenom ljubavnom životu se malo zna, jer ga krije od javnosti, ali nedavno je isplovila njena veza s milionerom Jacobom Buschom, koji je 11 godina mlađi od nje. Njegova porodica proizvodi jedno od najpopularnijih piva „Budweiser“. Ljubav nije dugo potrajala. Upoznali su se 2019. godine na druženju, a jedno drugom su bili motivacija u vođenju zdravog načina života. Prijateljstvo je 2020. godine preraslo u vezu. Prije Rebel, Jacob je bio u vezi s 30 godina starijom Adrienne Maloof, jednom od zvijezda reality showa „Real Housewives od Beverly Hills“. Rebel je trenutno slobodna, radi na svom zdravom izgledu, i iz dana u dan izgleda sve ljepše, te puni novinske stupce samo pozitivnim vijestima.

 

Borba s plodnošću

Na društvenim mrežama je otkrila da joj je u prošlosti dijagnosticiran sindrom policističnih jajnika, hormonalni poremećaj koji može uzrokovati debljanje i otežati reprodukciju ženama.


– Suosjećam sa svim ženama koje se bore s plodnošću. Svemir djeluje na misteriozne načine i ponekad sve to nema smisla, ali nadam se da će svjetlost uskoro zasjati kroz sve tamne oblake. Tek sada, kada punim 40 godina, više sam svjesna važnosti zdravlja i razmišljam o zasnivanju porodice – poručila je.

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.