"Ljubičasti raj" smanjit će kiselost i očistiti bakterije u tijelu

 

napitak_sok_kupus_bakterije_zdravlje_lijek-iz-prirode_zadovoljna_liječenje_journal_klix_zdrav-život

Zdravo se hraniti znači jesti kisele i alkalne namirnice u pravilnom omjeru. U suvremenoj prehrani međutim prevladava hrana koja u tijelu stvara kiselinu. Napitak "Ljubičasti raj" pomoći će vam da smanjite kiselost i očistite tijelo od bakterija

 

Sok ili smoothie od sirovih sastojaka ne preporučuje se piti navečer jer tijelo neće imati dovoljno vremena da ih probavi. Sirova hrana strogo je rezervirana za dan.

 

Navečer pijte čaj ili uvarak, a želite li nešto konkretnije, neka to bude domaća juha. Po hranjivom sadržaju domaće juhe ne zaostaju mnogo za sokovima, a li tijelo će ih lakše apsorbirati.

 

Kako biste smanjili kiselost u tijelu, pomoći će i sok "Ljubičasti raj" koji lako možete napraviti sami. Divni okus anisa koji soku daje komorač odlično se slaže sa slatkim crnim ili crvenim grožđem. Crveni kupus djeluje antibakterijski i napitku daje kraljevski ljubičastu boju.

 

Za pripremu soka koji će smanjiti kiselost u tijelu, odnosno djelovati alkalno, najvažnije je da je voće zrelo. Upotrebljavate li organski uzgojeno povrće ne morate ga guliti, osobito ako je mlado i meko.

 

Sastojci za sok "Ljubičasti raj":

- ¼ malog crvenog kupusa

- 1 mali komorač

- 200 grama crnog ili crvenog grožđa

- 1 limun za posluživanje

 

Priprema:

Crvenom kupusu izrežite bijeli kocen i zatim ga, poprečno na listove, narežite na krupnije komade. Stavite ih u sokovnik.

Komorač narežite na četvrtine, dodajte ga soku od kupusa, zatim dodajte i grožđe.

Na kraju ulijte limunova soka prema ukusu. Dobro promiješajte i ulijte u čašu.

Piše: zadovoljna.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.