8 tajni žena koje imaju energije po cio dan i čini se da nikada nisu umorne

 

fitness_žena_energija_journal_zdravlje_magazin_lifestyle_health

Definitivno imate drugaricu, rođaku ili poznanicu koja se svaki dan u 6 budi uz jutarnje vježbanje. Nakon toga počinje da se priprema i vodi djecu u školu, radi od 9 do 5, trči kući da kuha, razgovara sa djecom i mužem o danu i ima vremena da provjeri društvene mreže, objavi po neku fotografiju pa čak i da napiše nešto na svom ličnom blogu.

 

Vjerovatno se pitate odakle im energije da svakog dana budu tako produktivne. Otkrivamo vam njihove tajne!

 

One vježbaju

Obično, kada se osjećate umorno, jutarnje vježbanje ili odlazak u teretanu je prva stvar koju otkazujete. Ali vježbanje, posebno ujutru, zapravo može povećati vaš nivo energije i smanjiti stres, što može odmah promijeniti vaše raspoloženje.

 

Gledaju video zapise sa mačkama

Nauka kaže da kada se osjećate loše, samo gledanjem 3 minuta videa na YouTubeu sa mačkama, možete povratiti izgubljenu energiju i povećati nivo produktivnosti.

 

Fokusiraju se na nešto čemu se raduju u budućnosti

Bilo da se radi o odmoru ili izlasku u petak, vaš nivo energije reaguje na iskustva (čak i ona mala) zbog kojih ste uzbuđeni. Svakodnevno bilježite dane kojima se radujete i pobrinite se da pogledate svoju "nagradu“ tokom velikog, dosadnog posla koji morate da obavite.

 

One izlaze

Čak i ako je to 2 minute vožnje do kioska po flašu bezalkoholnog pića. Promjena ambijenta i malo svježeg vazduha su veoma važni i pomažu u smanjenju šanse da osjetite da vam je energija iscrpljena.

 

Prioritet daju svom ličnom vremenu

Bilo da se radi o opuštajućem tuširanju koje traje duže od uobičajenog ili o 20 minuta čitanja knjige, žene sa energijom znaju da je učiniti nešto za sebe - a ne za svoju djecu, muža ili šefa - najbolji način da steknete „prirodno uzdizanje“.

 

Hidrirane su

Prema nutricionistima, kada pijete dovoljno vode dnevno, dobijate više energije nego da ste popili 5 šoljica kafe.

 

„Offline su“

Facebook, instagram, twitter, tik-tok, viber, e-pošta i razna druga „ažuriranja“ preplavljuju svaki minut vašeg svakodnevnog života. Uključite tajmer i otkrićete koliko stvari možete postići u datom vremenu jednostavnim ignorisanjem telefona neko vrijeme.

 

Malo „hvataju krivine“

Šta ako ste tokom pauze za ručak odmorili deset minuta dremajući za svojim radnim stolom? Niko ne mora znati.

zenskimagazin.rs

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.