Rihanna: Od djetinjstva ispunjenog zlostavljanjem i siromaštvom do milijarderke

 

zlostavljanje_novac_pjevačica_karijera_rihanna_magazin_zadovoljna_lifestyle_journal_klix_miss7

U svijetu u kojem dominiraju Jeff Bezos i Elon Musk, Rihanna je postala najnovija članica kluba milijardera. Prema Forbesu, Rihanna je zaradila nevjerojatnih 1,7 milijardi dolara iz unosne linije Fenty Beauty.

 

I dok svijetu vjerojatno nije trebao još jedan milijarder, barem znamo da su Rihannin dolari bili teško zarađeni. Kao tamnoputa žena rođena i odrasla na Barbadosu u nasilnom kućanstvu, Rihannin put do statusa milijarderke ispunjen je brojnim preprekama za razliku od ostalih bogataša.

 

Kako je Rihanna postala milijarderka?

Rihannino bogatstvo vrijedno milijardu dolara počelo se graditi njezinom glazbenom karijerom, ali njezin brand ljepote i njege kože, Fenty, pokrenut 2017. godine, uvećao je njezino bogatstvo i učvrstio njezino mjesto na ljestvici milijardera. Rođena i odrasla na Barbadosu, Rihannin život nije bio nimalo lak.

Njezin otac, Ronald Fenty, bio je alkoholičar i narkoman koji je često zlostavljao njezinu majku Monicu Braithwaite. Pjevačica, čije je puno ime zapravo Robyn Rihanna Fenty, povjerila se da ju je otac udario kad joj je bilo 7 godina, zatim ga je zatekla kako puši krek kad je imala samo 9 godina te je godinama svjedočila kako je fizički zlostavljao i udarao njezinu majku. “Bolno je gledati kako tvoja vlastita mama prolazi kroz određene stvari. Naučila sam mnogo toga, znate ”, rekla je 2013. godine.

 

Rihanna se nije rodila bogata

Za razliku od mnogih milijardera koji su rođeni u bogatstvu, Rihanna je doista sama sve stvorila. Sa 16 godina, Rihanna je ostajala kod kuće kako bi se brinula za svog brata, dok je njezina samohrana majka radila non-stop kako bi uzdržavala obitelj nakon što se rastavila od oca. Ako je glavna pouka iz ovog iskustva da treba vrijedno raditi za svoj dolar, Rihanna je to dobro naučila. Prije nego što je napunila 17 godina, Rihannu je otkrio glazbeni producent Evan Rogers i potpisala je ugovor s izdavačkom kućom Jay-Z's Def Jam, čime je rođena zvijezda.

Rihanna je preživjela zlostavljanje

Godine 2009., nakon što je preživjela fizičko zlostavljanje tadašnjeg dečka Chrisa Browna, medijsko izvještavanje o Rihanni nije imalo veze s uspjehom u karijeri, a više se fokusiralo na seciranje svakog aspekta njezinog osobnog života. Osjećaj srama žrtve koji je došao s užasnim napadom dovoljan je da se svaka žena povuče iz središta pozornosti, a Rihanni bi bilo oprošteno i da više nikad nije stvarala glazbu.

 

No, kao prava borkinja, ponovno se pronalazeći kao glazbenica, glumica, poslovna žena, dizajnerica i još mnogo toga, Rihanna nije dopuštala da joj teškoće naruše uspjeh. Njezin najveći uspjeh je posao vrijedan milijardu dolara izgrađen na raznolikosti Fenty Beauty linije u skladu sa motom "Ljepota za sve". Njezin vlastiti kult osobnosti, kao i poduzeće samo po sebi, simbol je nepopravljive ženstvenosti koji prkosi svemu na što ljudi pomisle kad zamisle milijardera. Rihannino bogatstvo pravi je primjer kako se može postati milijarder na pošten način, bez da se naruši moral.

miss7zdrava.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.