Bijela boja je apsolutni hit... Donosimo vam malo inspiracije kako da je nosite tokom vrelih ljetnih dana!

 

Ljeto je fantastično godišnje doba za isprobavanje raznovrsnih trendova, ali i boja. Naravno, nikada ne treba biti rob trendovima i uvijek treba nositi ono u čemu se osjećate ugodno i prijatno. S druge strane, potrebno je napomenuti da popularnost nečega veoma često jenjava (hit je jedne sezone, a već druge sezone pada u zaborav), ali to nije slučaj i sa ovim ljetnim trendom.

 

Bijela je jedna od onih boja koje možete nositi u apsolutno svim prilikama, a posebno nam je draga tokom ljeta. Štaviše, njena popularnost nikada ne jenjava, a s obzirom na to da je trenutno apsolutni hit u svijetu, donosimo malo inspiracije i kako da je nosite tokom vrelih ljetnih dana.

 

Maksi haljina

Maksi haljina idealan je izbor tokom ljetne sezone, jer je veoma udobna i ugodna, a možete je nositi gotovo u svim prilikama. Ovdje postoji tako mnogo opcija i dezena koje možete birati, a neka vam ovog ljeta jedan od prvih izbora bude bijela maksi haljina. Imajući u vidu da je riječ o haljini koja je u neutralnoj nijansi, veoma lako je možete stilizovati pomoću asesoara u svim bojama i dezenima.

 

Popularni volani

Volani su veoma popularan detalj i pronalazimo ih skoro na svim komadima garderobe. Veoma su praktični, jer mogu pomoći da se prikriju manji nedostaci na tijelu, ali i da se naglasi ono što je neophodno. Bijela haljina, koja je obogaćena volanima na gornjem dijelu, odličan je izbor za mnogobrojne ljetne svečanosti, a veoma je zgodna za stilizovanje. Kako biste se istaknule u svim prilikama, kombinujte je sa asesoarima u bojama.

 

Haljina ravnog kroja

Za formalnije prilike tokom toplih ljetnih dana, haljine u odgovarajućem kroju su najpraktičnije i najudobnije rješenje za svakodnevne kombinacije. Elegantno i veoma privlačno izgledaćete u bijeloj haljini ravnog kroja, koja u gornjem dijele podjeća na kroj klasične košulje. Uz haljinu u neutralnoj nijansi jako lijepo će se uklopiti pamučni kardigan u boji, kao i asesoari u zemljanim tonovima.

 

Haljina A kroja

Haljina A kroja laska figuri i odgovara skoro svakoj građi tijela. S druge strane, ovaj model haljine, u svijetloj nijansi, doprinijeće elegantnom i otmjenom izgledu i savršen je izbor za vrele ljetne dane. Haljinu, uz ljetne asesoare, možete nositi u svim neformalnim prilikama, dok uz kraći bijeli blejzer imate veoma privlačnu i modernu kombinaciju za posao.

 

Bijela košulja

Bijela košulja je sinonim za eleganciju i dobar poslovni izgled. Ono što je najveća prednost bijele košulje je mogućnost i nepogrešivost kombinacije sa upečatljivim dezenima i jarkim bojama. Fatnatsična kombinacija sa suknjom olovka kroja, koja je obogaćena popularnim cvjetnim dezenom, daje skladnu i idealnu kombinaciju za sve formalne prilike.

 

Ležerna haljina

Ležereni i jednostavni krojevi haljina zaista su idealni, jer pristaju svakoj građi tijela i pogodne su za skoro sve prilike tokom ljeta. Bijela podloga, sa vertikalnim prugama, dezen je koji je moderan, koji će izdužiti vašu figuru i koji je veoma lagan za kombinaciju sa skoro svim nijansama modnih dodataka. Krojeve haljina bez rukava možete uvijek iskoristiti i za formalnije prilike ukoliko je kombinujete sa lanenim blejzerom ili pamučnim kardiganom.

 

Tregerice

Ukoliko želite ostaviti utisak i izbjeći klasiku, inspiraciju ćete uvijek pronaći u okviru urbanog stila, koji nesumnjivo ima zanimljiva i stilski savršena rješenja. Jedan takav primjer su i kombinacija bijelih tregerica i košulje, kojima dozu luksuza pružaju elegantne štikle u boji kože i torba sa leoprad uzorkom. Kombinacija u kojoj nećete proći nezapaženo, bilo gdje da se pojavite.

 

Bijela majica

Uska teksas suknja će lijepo prigrliti vaše obline, naglasiti struk i istaknuti preplanule noge. Više nego dovoljno razloga da je ovog ljeta uvrstite u svoj repertoar odjevnih kombinacija za dan i noć. Kombinacija teksas suknje, bijele majice i kardigana jedna je od pregršt atraktivnih kombinacija u kojoj ćete zablistati tokom ljetnih zabava na otvorenom ili večernjih izlazaka.

 

Suknja za sve prilike

Plisirana suknja je ženstven i moderan komad garderobe koji možete kombinovati sa elegantnim košuljama i majicama, štiklama ili baletankama i nećete pogriješiti. Plisirane suknje, u različitim bojama i dezenima, idealan su izbor za poslovne prilike, ali su odlične i u svečanim prilikama, u kombinacijama sa bluzama od čipke i neizostavan su komad garderobe ormaru svake moderne dame.

 

Boho stil

Veoma popularan cvjetni dezen najbolje će doći do izražaja kao detalj na bijeloj haljini i unijeće dašak boho stila u vaš stajling. Za malo kraljevskog osjećaja, birajte cvjetni dezen u kraljevsko plavoj nijansi te neka vam on bude inspiracija za izbor asesoara. Sandale i torba u vatrenim nijansama idelna su opcija, jer će dodati  malo energičnosti uravnoteženoj i smirenoj, plavo-bijeloj, kombinaciji.

 

Tropski dezen

Jedan od aktuelnih ljetnih dezena je i tropski dezen, prikazan kroz mješavinu egzotičnog cvijeća, veoma živopisnih i osvježavajućih boja. Veoma upadljiv i atraktivan motiv, na suknji olovka kroja, najbolje je kombinovati uz bijelu majicu ili bluzu. Uz modne dodatke i štikle, u nijansama dezena, unijećete optimizam i pozitivnu energiju gdje god se pojavite.

 

Haljina za sve prilike

Maksi bijela haljina od laganog materijala učiniće vas gracioznom, ženstvenom i elegantnom u svim prilikama. Za maksimalnu udobnost i atraktivan izgled, tokom ljetnih dana, birajte kroj koji se veže oko vrata ili pak onaj na bretele. Prozračan, udoban i ležeran stil dovršite udobnim i popularnim špagericama u boji.

 

Asimetrične pruge

Jednostavne haljine na bretele ili na vezanje oko vrata, koje prate liniju tijela, idealan su izbor tokom ljetne sezone, jer pristaju svakoj figuri i pogodne su u svim neformalnim prilikama tokom sunčanih dana. Ukoliko želite da izgledate moderno i atraktivno u jednostavnom i udobnom kroju, izaberite dezen u vidu asimetričnih pruga na bijeloj haljini i koji možete upotpuniti ljetnim, neutralnim asesoarima ili pak birajte dodatke u jarkim bojama.

 

Bijela bluza

Bijela bluza, obogaćena mašnom oko vrata, fantastičan je komad garderobe za poslovne i svečane prilike tokom ljeta. Savršeno će se uklopiti, kako sa neutralnim kontrastnim nijansama suknji i pantalona, tako i sa jarkim bojama i zahtjevnim dezenima. Veoma otmjeno i luksuzno izdanje dobijate kombinacijom bijele bluze i midi suknje u kraljevsko plavoj nijansi. Neutralne nijanse asesoara ili pak nešto svečanije metalik nijanse i uzorke, birajte u skladu sa prilikom.

 

Kilote

Popularne kilote su veoma moderne, jako udobne i idealne gotovo za sve prilike tokom toplih ljetnih dana. Diskretne crne pruge na bijeloj podlozi izdužiće vašu figuru i doprinijeti da izgledate veoma moderno i privlačno. Elegantna i otmjena kombinacija, sa crnom bluzom i aseosarima, pogodna je kako za poslovne tako i za sve prilike nakon radnog dana.

 

Mala bijela haljina

Ženstven kroj bijele haljine dugih rukava i ugodan i prozračan materijal sa dodacima od čipke, garancija su za fenomenalan i privlačan izgled za sve neformalne prilike tokom sunčanih dana. Model haljine, koji će vas sigurno zaštiti od sunca i pružiti vam maksimalan komfor, upotpunite šeširom i asesoarima u boji kože.

 

Crno i bijelo

Suknja olovka kroja je najelegantnija suknja koju možete imati u svom modnom arsenalu. Ona uvijek skreće pažnju na zanosne obline i ističe ženstvenost na veoma otmjen i sofisticiran način. Ukoliko dodatno istaktnete donji dio tijela, birajući ovaj model suknje u savršeno bijeloj nijansi, kombinacija sa majicom na crno-bijele pruge biće vrhunac elegancije, modernog i privlačnog stajlinga za sve prilike.

 

Midi suknja

Midi suknje su veoma popularne tokom toplih dana, odlično prikrivaju manji višak u predjelu bokova, formiraju ženstvenu figuru i svakoj kombinaciji daju dozu šarma. Za formalnije prilike, kombinujte midi suknju uz jednobojnu košulju, dok uz bijeli krop top ili bluzu od čipke imate atraktivan i ženstven stajling za razne svečane događaje. Neutralne nijanse štikli definitivno će izdužiti vašu siluetu i upotpuniti elegantan i ženstven stajling.

 

Upečatljiv uzorak

Suknja olovka kroja, sa kariranim uzorkom u kontrastanim nijansama, žesntven je i veoma elegantan komad garderobe koji možete nositi u svim prilikama. Veoma upečatljiva suknja najbolje dolazi do izražaja uz savršeno bijelu bluzu. Uz kombinaciju neutralnih nijasni, asesoari u istim nijansama su stilski prirodan i dobar izbor, ali veoma šik potez i osvježenje mogu biti asesoari u jarkim bojama.

minimagazin.info

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...