Maska od kokosovog ulja i ulja vitamina E za glatku i njegovanu kožu

 

KOKOSOVO-ULJE_KOŽA_MASKA_ULJE-VITAMINA-E_BEAUTY_NATURAL_VEGAN_COSMETICS
Vitamin E ima brojne prednosti za vašu kožu. Kada se kombinira sa kokosovim uljem možete dobiti masku koja će kroz duži vremenski period korištenja preporoditi vašu kožu

 

Vitamin E je antioksidans topiv u mastima, koji se nalazi u orašastim plodovima, sjemenkama, kao i u voću. Ako vaše tijelo ne može apsorbirati hranjive tvari iz vaše prehrane, morate uzimati dodatke vitamina E. Ulje ekstrahirano iz vitamina E, odnosno ulje vitamina E, ima višestruke prednosti za vašu kožu. Prije svega, hrani kožu, potiče glatku kožu, umiruje i omekšava kožu, uklanja strije itd. Ovaj članak će vam dati odgovor na pitanje kako koristiti ulje vitamina E za njegu kože.

 

Ulje vitamina E može se koristiti kao sredstvo za čišćenje kože jer čisti prljavštinu i nečistoće s vaše kože te uravnotežuje razinu pH vrijednosti. Smanjuje slobodne radikale i štiti kožu od ultraljubičastih zraka sunca.

 

Prednosti ulja vitamina E za kožu

 

Prednosti ulja vitamina E za vašu kožu su brojne a neke od prednosti su svakako sljedeće:

·        Ulje vitamina E pomlađuje i obnavlja dehidriranu kožu;

·        Ulje vitamina E vlaži kožu prodirući duboko u kožu;

·        Sprječava da vaša koža postane naborana;

·        Njegovo antioksidativno svojstvo neutralizira slobodne radikale;

·        Štiti kožu od ultraljubičastih zraka sunca;

·        Uklanja strije i ožiljke s kože;

·        Učinkovit je tretman za suhe nokte.

 

Kako koristiti ulje vitamina E za kožu?

 

Ulje vitamina E možete koristiti izravno na koži. Uzmite kapsule vitamina E i probušite ih kako biste iz njih izvukli ulje. Nanesite ulje na kožu i nježno masirajte nekoliko minuta. Ako ovo ulje budete koristili dva puta dnevno tokom mjesec dana, primijetit ćete rezultate.

KOKOSOVO-ULJE_KOŽA_MASKA_ULJE-VITAMINA-E_BEAUTY_NATURAL_VEGAN_COSMETICS

Kombinirajte kokosovo ulje i ulje vitamina E za kožu

 

Kokosovo ulje je prirodna hidratantna krema za vašu kožu. Ima antibakterijska i gljivična svojstva koja ubijaju klice s vaše kože. Ima višestruku korist za vašu kožu.

 

Sastojci:

·        2 kapsule vitamina E

·        2 kokosovog ulja

 

Priprema:

Probušite kapsule vitamina E i pomiješajte ulje vitamina E s kokosovim uljem. Nanesite na kožu. Nježno umasirajte. Ostavite preko noći. Sljedećeg jutra isperite vodom.

 

Kako djeluje: Mješavina kokosovog ulja i ulja vitamina E djeluje kao prirodna hidratantna krema. Upija se u kožu te omekšava kožu i uklanja ožiljke. Nanosite dva puta sedmično. Najbolje vrijeme za nanošenje jeste prije spavanja.

soeursmagazine.com

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.