Pedikura s mlijekom i sodom bikarbonom stopala čini mekima i lijepima (RECEPT)

 

njega-stopala_kupka_ljepota_soda-bikarbona_pedikura_mlijeko

Već smo odavno uskočile u sandale ili japanke i pokazale svoja stopala svijetu… A ako smo ih preko zime možda zanemarile, onda je velika vjerojatnost da je njihova koža u proljeće bila gruba, suha i tvrda, pukotine na petama i općenito, dojam i nije za čistu peticu. Možda za prvo otkrivanje svoja stopala počastimo profesionalnom pedikurom, ali često to nije dovoljno da "izdrže" cijelo ljeto. Pedikuru treba ponavljati, a ponekad je jednostavno dovoljno tek dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – stoga ti preporučujemo ovaj jednostavan, a učinkovit 'recept'.

 

Mnogi se kunu u ovaj 'lijek' za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvijek imamo kod kuće. Pogledaj kako napraviti fantastičnu mješavinu od koje će ti stopala izgledati sjajno!

 

Potrebno ti je:

·         2-4 šalice mlijeka

·         šaka sode bikarbone

·         veliki lavor (dovoljno velik da u njega istovremeno stanu obje noge)

njega-stopala_kupka_ljepota_soda-bikarbona_pedikura_mlijeko
Kako napraviti mliječnu kupku

Zagrij mlijeko, pazi da ne bude prevruće. Možeš koristiti dvije do četiri šalice, ovisno o veličini lavora, koliko su ti velika stopala i koliko imaš mlijeka kod kuće.

Ulij mlijeko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu biti sa svih strana potpuno uronjena u tekućinu.

 

Namači prste u mlijeku oko pet minuta, a potom uzmi soda bikarbonu. Lagano pospi kupku.

Umiješaj sodu u mješavinu s pomoću stopala.

Dobro namoči kožu na dijelovima gdje je tvrđa ili deblja – osobito donji dio peta i područje ispod prstiju. Masiraj tekućinom ta područja – naravno, slobodno koristi i ruke ako je potrebno.

Nemoj zaboraviti namakati u tekućini i gornji dio stopala te zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masiraj ih tekućinom. To su dijelovi stopala koja se najviše vide kad nosiš sandale ili japanke.

Kad si dovoljno istrljala stopala, udobno se zavali u naslonjač, uključi TV ili čitaj dok se stopala fino namaču.

Operi noge toplom vodom i dobro ih posuši.

 

Odmah bi trebala primijetiti kako tvoja stopala sada izgledaju njegovanije i pomlađeno! Ova kombinacija sastojaka djeluje jer se isti međusobno nadopunjuju. Mlijeko sadrži mliječnu kiselinu koja omekšava kožu. Soda bikarbona pak ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suhu i grubu kožu kad se ista omekša.

 

Kako se spravlja i koristi ova kupka, možeš pogledati i u sljedećem videu:

miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.