Stručnjaci za parove otkrivaju koji odmor odgovara različitim parovima

 

odmor_idealan-odmor_odmor-za-parove_parovi

Padobranstvo, iznajmljivanje kuće na osami, planinarenje, šetnje, kupovina, vožnja biciklom ili ljenčarenje uz bazen: svaki par ima različite želje i potrebe. A svakom paru odgovara drugačiji oblik odmora - barem u njihovoj trenutačnoj životnoj situaciji.

Stručnjaci za parove opisuju koja vrsta putovanja odgovara kojem paru - a koja ne.

 

1. Za iscrpljene: priroda

Lijepi doživljaji u prirodi s puno vježbanja i svježeg zraka osobito su prikladni za parove koji su pod stresom. Ali, takvo putovanje može učiniti i čuda za parove koji se bore s emocionalnim povredama. Mnogima je lakše međusobno razgovarati u prirodi nego u svakodnevnim situacijama, a sukobi ne eskaliraju tako lako.

 

Ni u kom slučaju: kada su rutina i dosada prevladavajuće iskustvo u vezi.

 

2. Za otuđene: wellness

Za parove kojima nedostaje bliskosti i nježnosti stručnjaci preporučuju wellness odmor. Wellness nudi prekrasan ambijent za opuštanje u kojem možeš ponovno pronaći samu sebe - a to je preduvjet za ponovni pronalazak druge osobe. Na taj se način može ponovno probuditi potreba za međusobnom bliskošću.

 

Ni u kom slučaju: u slučaju jakih svađa koje toliko zaokupljaju partnere da nije moguće čak ni „isključiti se“ i pronaći sebe.

odmor_idealan-odmor_odmor-za-parove_parovi

3. Za ljubav: romantika

Romantika ovdje znači proživljavanje ekskluzivnosti veze. Treba priznati i jačati činjenicu da postoji jedna, najvažnija osoba u našem životu, koja nas neodoljivo privlači, kažu stručnjaci. Romantična putovanja pogodna su za parove čija ljubav tek započinje, ali i za parove kod kojih u vezi rastu otuđenost i samoća.

 

Ni u kom slučaju: ako postoje jaki sukobi. Budući da se ljubav ne može propisati, sve može krenuti i na gore.

 

4. Za one kojima je dosadno: metropole

Strani gradovi posjetitelje preplavljuju s dojmovima. To ima povezujući karakter, ali istovremeno djeluje diferencirajuće. Par ima priliku postati "tim" protiv nepoznatog okruženja te se potencira razmjena ideja i međusobna komunikacija s obzirom na brojne mogućnosti za slobodno vrijeme. Putovanje po velikim gradovima izuzetno je dobro za parove koji traže napetost ili kojima je u vezi dosadno.

 

Ni u kom slučaju: za parove koji se osjećaju iscrpljeno. Za njih je obilazak i upoznavanje novog grada dodatni teret.

odmor_idealan-odmor_odmor-za-parove_parovi

5. Za dugogodišnje parove: avantura

Stvaranje novih iskustava i napuštanje utabanih putova djeluje stimulativno. Kad je riječ o pustolovnim putovanjima, nepoznati i izazovni su u prvom su planu. Parovi doživljavaju jedni druge na nov način. Oslobođeni dopamin stimulira privlačnost i može djelovati poput pojačivača postojećih osjećaja. Parovi koji su dugo zajedno često imaju koristi od istraživanja nepoznatoga.

 

Ni u kom slučaju: avanturistička putovanja manje se preporučuju za parove koji svoje razlike vide kao problem.

miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.