Zabavne aktivnosti na otvorenom uz koje ćete gubiti kilograme

 

AKTIVNOSTI-NA-OTVORENOM_BICIKLIZAM_FRIZBI_GUBITAK-KILOGRAMA_ROLANJE_TENIS_BADMINTON_ZABAVNE-AKTIVNOSTI

Postoji niz aktivnosti na otvorenom koje mogu pomoći u mršavljenju. Ne samo da pomažu u gubljenju značajne količine kalorija, već su i vrlo zabavne

 

Težina je problem koji može mučiti ljude bilo koje dobi i da, bilo koje nacionalnosti. Bilo da su to djeca, tinejdžeri ili odrasli, svako se može udebljati i tijelo izbaciti iz forme. Ne možemo svi ići u teretanu i nemamo svi često vremena za složene treninge. Pa, koje je onda rješenje za suzbijanje problema s kilažom?

 

Postoji niz aktivnosti na otvorenom koje mogu pomoći u mršavljenju. Ne samo da pomažu u gubljenju značajne količine kalorija, već se pokazuju i velikom zabavom. Ove aktivnosti nisu kao neke vježbe za mršavljenje koje preporučuju stručnjaci, a povrh svega, lako ih je izvesti. Najbolja stvar u aktivnostima na otvorenom je njihova prirodnost jer vas ne vežu unutar zidova zgrade (teretane to rade). Štaviše, takve su aktivnosti jednostavne i radosne, a voljeli biste ih stalno raditi.

 

Pogledajmo neke od popularnih i zabavnih aktivnosti na otvorenom uz koje ćete gubiti kilograme.

 

1. Biciklizam

Biciklizam je prekrasan način sagorijevanja lijepe količine kalorija i vraćanja tijela u formu. Pomaže u povećavanju broja otkucaja srca koji sagorijeva masnoće. Najbolji dio biciklizma je taj što uključuje sve glavne mišiće u tijelu kako biste postigli sjajne rezultate sa problemima vezanim za kilažu. Jednostavna vožnja može sagorjeti 290 kalorija na sat, dok energičnijim okretanjem pedala može sagorjeti gotovo 600.


2. Bacanje frizbija

AKTIVNOSTI-NA-OTVORENOM_BICIKLIZAM_FRIZBI_GUBITAK-KILOGRAMA_ROLANJE_TENIS_BADMINTON_ZABAVNE-AKTIVNOSTI

Ko ne voli frizbi? A da li ste isprobali ultimativnu verziju? Ovo je zapravo vaš (zabavan) način izvođenja tih HIIT treninga i pretvaranja u aktivnost na otvorenom. Razmislite o sprintevima, trčanju, oštrim promjenama smjera, skokovima, zavojima, vaše tijelo neće znati što ga je pogodilo.


3. Rolanje

Rolanje je aktivnost vježbanja s malim uticajem na zglobove i zahtijeva da se nogama potisnete prema naprijed. Stalno rolanje ima mnogo zdravstvenih prednosti, poput izgradnje kardiovaskularne kondicije i sagorijevanja kalorija. Nudi učinkovitu opciju vježbanja za one koji ne moraju nužno uživati ​​u trčanju. Rolajući se gubite oko 600 kalorija po satu.

 

4. Tenis / badminton

Da, možete igrati tenis/badminton i trošiti kalorije. Zapravo vam ova aktivnost pomaže sagorjeti više kalorija od bavljenja aerobikom. Tokom bavljenja sportom gradi se snaga mišića i tijela. Štaviše, pomaže vam istodobno poboljšati i aerobnu i anaerobnu kondiciju. Dakle, na zabavan način pomiješajte zabavu s kondicijom i riješite probleme s kilogramima.

soeursmagazine.com

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO