Stil Dajane Kiton je i dalje neprevaziđen!

 

Dajana-Kiton_celebrity_moda_fashion_stil_glamur_diva_žena_film_glumica

Dajana Kiton rođena je kao Dajana Hol u Los Anđelesu. Kao mala prisustvovala je takmičenjima ljepote, jer je njena mama učestvovala, i čak pobijedila kao Mrs. Los Angeles za domaćice. Teatralnost koju je tamo vidjela navela je Dajanu da počne da razmišlja o glumi. Kao svoju inspiraciju navodi i Ketrin Hepbern, zbog uloga u kojima je predstavljala jake i samostalne žene.

 

Kitonova je vjerovatno najprepoznatljivija po rolama koje je ostvarila u filmovima Vudija Alena. Njih dvoje nekada su bili i u ljubavnoj vezi, a zajedno su snimili osam filmova. Naslovi koji se izdvajaju u Dajaninoj karijeri jesu: Annie Hall, Manhattan, Play It Again, Sam, The First Wives Club, Something’s Gotta Give, Marvin’s Room, The Godfather, Father of the Bride, Morning Glory, The Family Stone, Baby Boom… Osvojila je mnoge nagrade. U to spada jedan Oskar, jedna BAFTA, dva Zlatna globusa i AFI nagrada za životno djelo.

Svojom šarmantnom pojavom krasi i naslovnice časopisa, kao što su na primer Time, Vanity Fair, InStyle, Life, i Elle.

 

Godine 2011, Dajana je sa svojih 65 godina izgledala besprijekorno u modnoj kampanji za brend Chico’s. Takođe je bila zaštitno lice kozmetičke kuće L’Oreal.

Još od sedamdesetih godina oformila je svoj unikatni stil, koji ne samo da je odoleo vremenu već je zadobio kultni status. On se prevashodno sastoji od dobro skrojenih odijela sa prslukom i kravatom. Dajana voli teatralne siluete i neobične krojeve, pa tako često nosi kreacije modne kuće Comme des Garçons. Džombaste cipele ili čizme, obično na visoku potpeticu, prate skoro svaki njen autfit. Od šara nerijetko izabere tufne, pruge i karirani dezen.

 

Preferira neutralne tonove, pa je njena garderoba obično crna, bijela, siva i bež. Iako joj je paleta svedena, dramatični izgled postiže upadljivim detaljima. U njih spadaju široki kaiševi, šeširi, kape, rukavice, šalovi, marame, glomazni komadi nakita, naočare za vid i za sunce…

Jednom prilikom glumica je izjavila kako se trudi da izgleda što bolje, ali ne želi da se podvrgne plastičnoj operaciji.

 

„Smatram da treba da budem autentična. Moje lice treba da izgleda onako kako se osjećam”, pojasnila je Dajana. Frizuru rijetko mijenja, a njenu nekada plavu kosu zamijenila je sijeda, koja joj sjajno pristaje. Šminka se krajnje jednostavno i neupadljivo. Pored malo rumenila na obrazima, tu je maskara i neutralni ruž za usne. Ono što je prepoznatljivo na njenom licu jeste osmijeh koji plijeni.

Pored dugogodišnje veze za Vudijem Alenom, Dajana se zabavljala sa kolegama Vorenom Bitijem i Al Paćinom. Ima dvoje usvojene djece, za koje kaže da su joj u potpunosti promijenili život.

Potrebno je posebno oko da se svi odjevni elementi precizno uklope, a to je nešto što Dajana definitivno posjeduje. Ona se čvrsto drži svoje modne vizije. Muški način odjevanja učinila je ženstvenim, i tako ukinula granice između standardne podjele među polovima. Dajana je šarmantna, pristupačna, duhovita, i neosporivo – glamurozna!

stil.kurir.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...