Kofein: moćan afrodizijak zaslužan je za lijepu i zdravu kosu...

 

BEAUTY-RUTINA_ljepota_KAFA_KOFEIN_NJEGA-KOSE_ZRNA-KAFE_kosa

Posljednjih godinu dana nikome nije bilo lako i kada promislimo koji je to najzaslužniji sastojak zbog kojeg smo svako jutro ustali iz kreveta iako nam nije bilo nimalo lako, jednoglasno bismo rekli kofein.

 

Bez kave naša jutra jednostavno ne možemo zamisliti, a kofein se sve više primjenjuje i u industriji njege kose. Za razliku od nekih ostalih sastojaka koji iskaču po cijelom IG-u, zrna kave su neprocjenjiv dodatak šamponima, regeneratorima i maskama.

 

Kofein potiče protok krvi u vašem vlasištu, što je presudno jer je upravo krv ono što hrani vlasište kisikom i hranjivim tvarima potrebnim da biste ostali zdravi. Iako možda redovito brinete o svojoj kosi korištenjem raznih preparata, moguće je da zbog prehrane ili genetike vaša kosa ne dobiva potrebnu njegu. Pritom folikuli i pramenovi kose pate, što dovodi do suhoće, stanjivanja ili gubitka kose. Da, nije baš za zezanciju, stoga bi upravo proizvodi koji sadrže kofein mogli biti važan dodatak vašoj beauty rutini.

 

Što se tiče gubitka kose, uz dozu kofeina o tome ne morate ni razmišljati jer se on prirodno suprotstavlja DHT-u, hormonu koji je za to odgovoran.

  

U osnovi, kofeinsku njegu kose smatrajte oblikom prevencije i proaktivnim načinom dobivanja duže, gušće i zdravije kose.

 

Postoji samo jedno upozorenje. Kako biste vidjeli rezultate, potrebno je oko tri mjeseca neprekidne upotrebe. I bez obzira koliko se ujutro trackali, to neće ubrzati stvari.

 

Vjerumo da će svi kavoljupci već danas potražiti šampone s dodatkom kofeina i tako spojiti ugodno s korisnim…

elegant.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO