Godine su samo broj, čovjek je mlad onoliko koliko želi biti

 

zabava_godine-su-samo-broj_žena_mladost_život_manekenka

Život do 45te godine je kao kada vozite biciklo po ravnom putu.

 

Pedalirate i lako vam je ići naprijed. Ako i prestanete ništa se neće dogoditi. Nako 45te krenete uzbrdo i okretanje pedala postaje teže i ako prestanete okretati pedale neizbježno je da ćete pasti i krenuti unazad. Ove riječi jasno ilustruju život mnogih žena.

 

Neke čak i sa 70 godina ostaju aktivne i vode aktivan život, dok druge postaju stare sa 50 godina. 71godišnja manekenka Olga Shatyko je pravi primjer kako bi žena trebala izgledati sa 70 godina. U svojim godinama Olga se osjeća kao da joj je 35.

Ona je u ranoj mladosti shvatila da se o sebi i svom izgledu treba početi brinuti što prije ako želi sebi osigurati dostojanstvenu i srećnu starost. Olga se trudi da svako jutro vježba, puno šeta i pazi šta jede. Izbjegava latkiše i hljeb te jede mnogo svježeg voća i povrća.

 

Kaže kako joj nije problem penjati se stepenicama i da čak može potrčati za autobusom ako je to potrebno. Ona ističe kako već u mladosti svako treba početi ulagati u sebe i brinuti o sebi i svom izgledu. Olga se do svoje 60te godine brinula o svojoj majci i tek tada je shvatila koliko je život kratak i odlučila uživati u životu svaki dan.

Prestala se brinuti zbog sitnica i na sve počela gledati pozitivno. U 69toj godini je postala model i bloger, a prije toga je bila doktori i vanredni profesor. Sve je počelo njenim učestvovanjem u projektu Real Age u kome su učestvovali ljudi stariji od 60.

 

Nakon što je Olga stala na govornicu za nju su se odmah zainteresovali mnogi novinari i fotografi. Nedugo nakon toga uslijedilo je snimanje za neke modne časopise te saradnja sa mnogim brendovima. Tako je u dobi od 70 godina Olga postala bloger, model i poslovna žena.

 

Ona je umjesto da juri za mladošću, prihvatila sebe i godine u kojima se nalazi. Zadržala je mladalačke navike, moderno se oblači, koristi modernu kozmetiku i stalno komunicira sa novim ljudima.

infpult.info 

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.