Boca crnog vina odležanog u svemiru vrijedi bogatstvo... Prodaje se za milijun dolara

 

vino_crno-vino_piće_alkohol

Znalci vina uskoro se mogu radovati jedinstvenoj seriji Bordeaux vina - crno vino koje dolazi ravno iz svemira. Tamo je odležalo na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) 14 mjeseci. Château Pétrus 2000 bio je dio eksperimenta starupa „Space Cargo Unlimited“. Misija: kako uvjeti u svemiru utječu na vino? Aukcijska kuća Christies objavila je da bocu nudi na neposrednoj prodaji. Prihod će se koristiti za financiranje budućih svemirskih misija. Kako je izvijestio CNN, očekuje se da će prodaja doseći granicu od milijun dolara.

Boca je predstavljena u koferu koji je po mjeri izradio „Les Ateliers Victor“. Sretni kupac svemirsko vino dobiva zajedno s „vrčem, čašama i vadičepom napravljenim od meteorita“, navodi aukcijska kuća. Povrh toga, u kutiji će se nalaziti i boca zemaljskog Château Pétrus 2000. Stoga će novi vlasnik moći odmah usporediti okuse.

Svemirsko vino kao plan B za budućnost

Nicolas Gaume, suosnivač i izvršni direktor tvrtke „Space Cargo Unlimited“, rekao je u priopćenju za medije da će „prihod od prodaje omogućiti tvrtki da nastavi raditi na misiji WISE“. Šest svemirskih pokusa namijenjeno je revoluciji u poljoprivredi. „Uvjereni smo da ne postoji planet B i namjeravamo utrti put svojoj budućnosti koristeći mikrogravitaciju i potičući ubrzanu prirodnu evoluciju u prostornom okruženju“. U redu. U svakom slučaju, boca je samo jedna od 12 koji su poslane u svemir u studenom 2019., a vraćene u siječnju 2021. godine. Ali, samo je jedna od boca na prodaju. Osam ih je zadržano za daljnja istraživanja. Preostale tri su već kušane...

 A kakav je okus kozmičkog vina?

A sada pitanje svih pitanja: kakav je okus svemirskog pića? Rani izvještaji kažu da je okus vina „fantastičan“, rekao je za CNN Tim Triptree, međunarodni direktor za vina i žestoka pića kuće Christie's.

Jedna članica iz grupe sretnih kušača, vinska spisateljica Jane Anson, malo je konkretnija: „Otkrila sam da postoji razlika i u boji i u mirisu i okusu. Jednostavno se osjećao malo starijim, malo razvijenijim od vina koje je ostalo na zemlji ”. Anson je dodala da su tanini kozmičkog vina evoluirali i imali više cvjetni karakter.
miss7.24sata.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO