Sada sva djela iz Louvrea možete razgledati online i to potpuno besplatno

 

pariz-francuska-muzej-louvre-umjetnost-umjetnička-djela

Pariški Louvre je najposjećeniji i jedan od najcjenjenijih muzeja na svijetu koji je mnogima nezaobilazna stanica pri posjetu Parizu. Ako ga dosad niste imali prilike posjetiti i obići, dobra je vijest što ga sada možete razgledati iz udobnosti vlastitog doma, i to potpuno besplatno.

 

SVA DJELA IZ LOUVREA DOSTUPNA SU ONLINE

Naime, po prvi put ikad, slavni je muzej cijelu svoju zbirku postavio online i učinio ju dostupnom svima. Radi se o više od 482 tisuće umjetničkih djela koja se inače mogu razgledati u Louvreu, ali i muzeju Musée National Eugène-Delacroix. Zbirka uključuje i skulpture vrtova Tuileries i Carrousel te djela pronađena nakon Drugog svjetskog rata koja su predana Louvreu na čuvanje dok ne pronađu prave vlasnike.

pariz-francuska-muzej-louvre-umjetnost-umjetnička-djela 

“Danas Louvre pokazuje svoja umjetnička djela, čak i ona najmanje poznata. Kulturna baština Louvrea sada je od vas udaljena samo jedan klik. Po prvi puta svatko može besplatno pristupiti cijeloj zbirci djela s računala ili pametnog telefona, bilo da su radovi izloženi u muzeju, na posudbi ili u skladištu. Siguran sam da će ovaj digitalni sadržaj dodatno inspirirati ljude da dođu u Louvre i istraže kolekcije uživo”, poručio je Jean-Luc Martinez, predsjednik i direktor Louvrea.

 

ISTRAŽITE MUZEJ IZ UDOBNOSTI SVOG DOMA

Zbirke možete razgledati na novoj web stranici muzeja, koja nudi nekoliko načina za ulazak u zbirke, uključujući jednostavna i napredna pretraživnja, unose po kustoskom odjelu ili tematske albume. Postoji i interaktivna karta koja će vam pomoći da istražite muzej po sobama.

pariz-francuska-muzej-louvre-umjetnost-umjetnička-djela

Louvre je svoja vrata za posjetitelje zatvorio na početku pandemije prošle godine. Nakratko je bio otvoren tijekom ljeta, međutim trenutno je ponovno zatvoren zbog lockdowna u Parizu. Ukoliko želite istražiti njegovo blago, kliknite ovdje.

journal.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...