5 beauty rituala orijentalnih djevojaka koje vrijedi isprobati

 

ruzina-vodica_detox-ljepota_masaza_mirisi_parfem_ulja_njega-koze-lica_tijelo_orijent

Kada vam neko spomene orijentalni način života i djevojke koje uživaju u tom stilu, nemoguće je obuzdati divljenje. Njihova baršunasta i glatka koža a kosa sjajna i gusta. Da, istina je da tu postoji dosta genetike, međutim postoji i tajna njihove ljepote koja se prenosi generacijama.


U nastavku vam otkrivamo nekoliko rituala orijentalnih djevojaka koje vrijedi isprobati a pritom da ne izgubite čar prirodne ljepote.

 

Ružina voda za čišćenje lica

 

Vijekovima unazad, djevojke sa tog područja u svojim ritualima ljepote koriste ružinu vodu koja ima svojstva čišćenja, toniranja i liječenja. Prilično je svestrana: pogodna za sve tipove kože i može se koristiti kao micelarna voda, tonik ili osvježavajući sprej, posebno u vrućim danima. Ako svakodnevno koristite ružinu vodu, s vremenom će vaša koža prestati da se zateže, upala će prestati. Ružina voda se također može koristiti za njegu kose. Takav vid njege će vašoj kosi obezbijediti intenzivnu hidrataciju i lako češljanje kose, kao i povećani protok krvi u folikule dlake i, shodno tome, ubrzani rast.

ruzina-vodica_detox-ljepota_masaza_mirisi_parfem_ulja_njega-koze-lica_tijelo_orijent-

Detoksikacija tijela

 

Nezaobilazna komponenta rituala ljepote u tradicionalnom hamamu je marokanski sapun koji se priprema na bazi prirodnih ulja: za osnovu se uzima maslinovo ulje, a zatim se dodaje ostatak po izboru – argan, eukaliptus, lavanda, jojoba ili ilang-ilang. Sastav može sadržavati i druge sastojke poznate arapskim zemljama, poput sjemena arapske piskavice ili lišća žalfije. Masažnim pokretima se nanosi na kožu, ostavlja 5-10 minuta i ispere toplom vodom. Djeluje kao piling: nježno otklanja mrtve ćelije, ublažava upale i normalizuje rad lojnih žlijezda.

ruzina-vodica_detox-ljepota_masaza_mirisi_parfem_ulja_njega-koze-lica_tijelo_orijent-

Neodoljivi orijentalni parfemi

 

Arapska parfimerija, zasnovana na esencijalnim uljima, plijeni izraženim senzualnim aromama. U njima se jasno osjećaju note ruže, bijelog mošusa, jasmina, šafrana, ambera, ouda, zrna tonke, smirne i vetivera. Najzanimljivija su čista esencijalna ulja koja se mogu koristiti ne samo kao parfemi, već i kao dodaci aromama u masažnim uljima za njegu lica, tijela i kose.

ruzina-vodica_detox-ljepota_masaza_mirisi_parfem_ulja_njega-koze-lica_tijelo_orijent-

Napravite maske od gline

 

Orijentalne djevojke vole maske na bazi marokanske ljekovite gline za primjetnu transformaciju kože u nekoliko minuta. Efikasnost proizvoda dokazala je istraživačka kompanija International Research Services Inc. (IRSI). Uprkos sposobnosti da efikasno izvlači toksine iz kože, gasul glina uopšte ne isušuje kožu. Naprotiv, smanjuje suhoću, nježno čisti i sužava pore, poboljšava elastičnost i boju kože i zaglađuje fine bore.

ruzina-vodica_detox-ljepota_masaza_mirisi_parfem_ulja_njega-koze-lica_tijelo_orijent-

Koristite ulja


Prirodna ulja su jedan od najomiljenijih proizvoda za ljepotu među orijentalnim ženama. Prioritet su argan, sjeme crnog susama, slatki bademi, libanski lješnici, crna kafa, sjeme lovorike i mušmule. Ova ulja su pravi multitaskeri: mogu se koristiti za njegu, hidriranje i podsticanje rasta kose, kao i za opuštajuću masažu tijela.

ladiesin.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...