ZOBENE PAHULJICE: Da li pomažu ili odmažu kod gubitka kilograma?

 

ISHRANA-MRŠAVLJENJE-PROTEINI-UGLJIKOHIDRATI-VLAKNA-ZDRAVLJE-ZOBENE-PAHULJICE

Pitate se da li zobene pahuljice ostavljene preko noći pomažu ili odmažu vašem cilju gubitka kilograma? Donosimo odgovore


Ako pokušavate smršavjeti, nema potrebe da strahujete od zobenih pahuljica! Zobene pahuljice koje ste ostavili preko noći izvrstan su izbor za doručak ako pokušavate izgubiti kilograme. Nudeći zdravu ravnotežu ugljikohidrata, bjelančevina i zdravih masti, zob potopljena preko noći također je izuzetno svestrana jer postoje doslovno hiljade kombinacija okusa koje će zadovoljiti i najveće gurmane a ujedno zadovoljiti vaše prehrambene potrebe. Nastavite čitati kako biste naučili kako optimizirati svoju malu teglicu zobi koja će vam pomoći da postignete vaše cilj kada je u pitanju gubljenje kilograma.


Zobene pahuljice ostavljene preko noći pune su vlakana

Kao i sve cjelovite žitarice, i zob je izvrstan je izvor vlakana koje ispunjavaju vaš želudac i duže vremena osjećate sitost. Vlakna također pomažu stabilizirati glukozu u krvi tijekom dana kako bi se izbjegli napadi gladi.


Iako se zob preko noći obično izrađuje s valjanom zobom (koja nudi četiri grama vlakana po porciji), možete je napraviti i s nešto manje obrađenom zobi koja ima pet grama vlakana po porciji – samo je potrebno namakati je nešto duže vremena.


Vlakna također možete dodati dodavanjem lanenog brašna, chia sjemenki, bobičastog voća, jabuka ili krušaka. Možete dodati i avokado koji je također bogat vlaknima.


Zobene pahuljice ostavljene preko noći sadrže ugljikohidrate

S popularnošću prehrane s malo ugljikohidrata, naučili smo se bojati ugljikohidrata, ali ovaj je makronutrijent ono što našem tijelu treba za energiju. Sjetite se da su ugljikohidrati izvor energije koji naše tijelo koristi. Otprilike polovica naših kalorija trebala bi dolaziti iz ugljikohidrata. Zob je izvrstan izvor složenih ugljikohidrata (23 do 27 grama po obroku), što znači da nudi „sporogoreću“ energiju našem mozgu i tijelu.


Da biste povećali složene ugljikohidrate u svojoj zobi tijekom noći, dodajte pasirani grah, zgnječenu bananu ili dodajte pire od batata ili bundeve.


Zobene pahuljice ostavljene preko noći sadrže proteine

Jedna porcija zobi sadrži otprilike šest grama proteina. Proteini pomažu kod gubitka kilograma čineći da se osjećate sitije, a također organizmu treba više vremena za probavu, što pomaže u regulaciji apetita.


Kada namačete zob preko noći, proteine možete povećati zamjenom bademovog mlijeka s malo bjelančevina za nezaslađeno sojino mlijeko s višim udjelom proteina. Također možete dodati maslac od orašastih plodova poput kikirikija, badema ili indijskog oraščića i sjemenki poput bundeve, suncokreta, lana, chie i konoplje.


Savjeti za mršavljenje korištenjem zobi natopljene preko noći

Količina poslužene valjane zobi obično je pola šolje (to je jedna trećina za proklijalu valjanu zob), zato uzmite mjernu čašu pripremate vašu zob natopljenu preko noći. Odaberite nezaslađeno biljno mlijeko za smanjenje kalorija i šećera, a zob zasladite prirodno svježim ili smrznutim voćem umjesto smeđim šećerom ili javorovim sirupom kako biste smanjili kalorije i dodali vlakna, vitamine i antioksidanse.


Zobi također možete dodati uzbudljiv okus miješajući stvari poput ekstrakta vanilije ili badema, cimeta, muškatnog oraščića, džema samo od voća ili suhog voća. Ako želite dodatna vlakna i manje kalorija u svojoj teglici, dodajte nasjeckanu mrkvu, tikvicu ili neko drugo povrće.


Ako noć prije pripremite svoj zdravi doručak to će vas zasigurno spriječiti da posegnete za kaloričnijim opcijama pa učinite ovaj brzi doručak još bržim pripremajući dovoljne količine za sedmicu dana.


Da rezimiramo, zob natopljena preko noći vam apsolutno može pomoći da izgubite kilograme. Samo pripazite na veličinu porcije, zasladite svoju teglicu prirodno voćem i zamijenite visokokalorične preljeve alternativama kao što su orašasti plodovi, sjemenke, voće i suho voće.
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...