Novi editorijal Voguea: Angelina Jolie govori o porodici, pandemiji, poslu…

 

lifestyle-celebriti-glumci-vogue-angelina-jolie-brad-pitt-britanija-porodica-magazin

Britansko izdanje magazina Vogue martovskim izdanjem pozdravlja proljeće i u prvi plan stavlja činjenicu da novo godišnje doba donosi svježinu, promjene i nadu za bolje sutra. Lice novog izdanja je Angelina Jolie.


Vogue piše kako su u dom slavne glumice zavirili u jutarnjim satima, u momentima kada je kuća bila puna žamora, smijeha i sitnih rasprava. U kući su Maddox (19), Pax (16), Zahara (15), Shiloh (14) i 12-godišnji blizanci Vivienne i Knox.

Angelina u intervjuu govori o svojoj djeci i o tome kako gaji nadu da će generacije koje dolaze napraviti promjene u svijetu. Osvrće se i na godišnjicu proglašenja pandemije koronavirusa, govoreći o tome kako su njena djeca u godini koju je obilježio koronavirus prošla kroz važne životne događaje – neki su maturirali, drugi položili vozački ispit…

“Te važne događaje nismo zamišljali ovako, nisam mislila da će moja kćerka položiti vozački umotana u zaštitnu opremu, kao ni da će moj sin maturirati bez zabave i druženja s prijateljima. Ali sve ovo nas je ujedinilo na jedinstven način. Ima nešto divno u svemu tome”, govori Jolie.


Glumica govori o tome koliko joj je porodica važna te kaže kako je njen dom u Los Angelesu udaljen samo pet minuta od doma Brada Pitta: “Željela sam da djeca budu blizu svog oca”.

“Posljednjih nekoliko godina donijelo je i dobre i loše stvari. Nije bilo jednostavno. Ali nastavljamo dalje, fokusirana sam na porodicu koja se polako oporavlja od loših stvari. Gledam na to kao putovanje, ali znam da još uvijek nisam tamo gdje želim biti. Ipak, sretna sam što se u četrdesetim osjećam ugodno, možda čak i mnogo ugodnije nego u dvadesetim. Ne znam zašto, pretpostavljam da je razlog tome činjenica da moja majka nije živjela dugo – pa na starenje gledam kao na pobjedu”, kaže.


Dodaje kako se raduje pedesetim te nasmijano priča šta se dogodilo kada je nekoliko dana prije intervjua skakala na trampolini sa svojom djecom.

“Djeca su me upozorila da ne skačem jer bih se mogla povrijediti. Nasmijala sam se i pomislila: ‘Bože, zar to nije smiješno? Nekad sam bila zvijezda akcijskih filmova, a sada me djeca upozoravaju da se pazim skakutanja na trampolini'”, kroz smijeh je ispričala Jolie.


U ostatku intervjua glumica govori o 20. godišnjici saradnje s UN-om, humanitarnim akcijama, porodici i poslu u filmskoj industriji. Kompletan intervju dostupan je ovdje.

zene.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...