15 dokaza da su biljke najljepši ukras dnevne sobe

 

biljke-cvijeće-uredi_dom-interijer

Biljke uljepšavaju baš svaku prostoriju u kojoj se nalaze, a posebno će podignuti dnevnu sobu koju većinu smatraju srcem doma. Prije nego što se upustite u dekoriranje ove prostorije, informirajte se o njihovim potrebama i karakteristikama.


I dok neke biljke poput sanseverije mogu preživjeti i na jarkom suncu i u velikom mraku, druge trebaju određene uvjete da bi zdrave dočekale proljeće i ljeto. Upravo zato, biljke koje trebaju sunca postavite uz prozore i vrata koji propuštaju prirodnu svjetlost.


Biljke možete staviti na prozorsku dasku u efektne posude, u viseće košare, na stolove i stolice, na police za knjige...zapravo gdje god poželite. Visoko kućno bilje može poslužiti i kao prirodna pregrada dnevne sobe od, primjerice, kuhinje ili blagovaonice.


Ne samo da biljke opuštaju od stresa i anksioznosti već neke imaju sposobnost filtriranja zraka od prašine, dima, pa čak i plijesni.


Kako sve možete iskoristiti svoje kućne biljke za ukrašavanje dnevne sobe (i doma), inspirirajte se u našoj fotogaleriji.


Piše: zadovoljna.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...