Poruka dana... Dopusti sebi da prerasteš neke stvari i neke ljude, zbog njih ćeš uvijek svoj život vraćati u prošlost!

 

poruka-dana-mario-žuvela-prijatelj-samopoštovanje

Dopusti sebi da prerasteš neke stvari i neke ljude, jer ćeš uvijek svoj život vraćati u prošlost.

Dopusti sebi da se možeš diviti novim stvarima, poći novim putevima, doživjeti nova iskustva. Ponekad zaglavimo u nekom obliku života koji više naliči na jednu vrstu mučenja nego istinsko življenje ali se ne usuđujemo iskoračiti jer to ne čine drugi, i zato što smo iskusili da svaki iskorak znači dobiti po prstima. 


Dopusti sebi da prerasteš neka iskustva i dopustiš životu da ti pokaže nove obale. Ljudi koji će uskoro ući u tvoj život nisu neka slučajnost. Nemoj nikada vjerovati u slučajnosti, sve što se događa na tvom putu ima nekog razloga i priprema te za neku novu svrhu. Neka ti vrijeme bude saveznik, ne požuruj stvari kojima treba vremena da bi dozrele. Nauči život živjeti gledajući uvijek iz neke veće perspektive i većeg kuta.


Dopusti sebi da prerasteš ciljeve koje si davno postavio a ništa te više za njih ne veže. Ponekad se možeš truditi do krajnjih granica tvojih sposobnosti ali savršenstvo uvijek ostaje iza crte koju ne vidimo. Kad imaš mašte lako je novi dan gledati kao novu nadu. Kad imaš nade lako je trenutno lošu situaciju sagledati u svjetlu neke nove buduće prilike, samo ostani dovoljno svoj da te ne pokolebaju drugi. 


Dopusti sebi da prerasteš svoje stare stavove i uvjerenja, da od strahova napraviš štit, da započneš život s druge strane brige jer što više prostora ostavljaš za zabrinutost to manje je prostora za ljepotu, ljubav i sreću. Ono pravo u životu doći će kada sam prerasteš sebe, kada shvatiš da za vraćanje  u prošlost nemaš nikakvog opravdanja i kada zakoračiš u novi dan kao čovjek kojega zanima budućnost a ne prošlost.
prijatelj.org

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...