ČUVARI ZDRAVLJA: Brzi i jednostavni pripravci za jačanje imuniteta

 

probiotik-imunitet-pripravci-đumbir-limun-med-zeleni-čaj-mrkva

Ponekad je za jačanje imuniteta potreban tek jedan mali, zdravi i ukusni poticaj.


Prvim hladnijim danima osjećate da vas hvata manjak energije? Možda vašem imunološkom sustavu treba mali poticaj za bolju funkciju. U pomoć stižu pripravci za jačanje imuniteta uz koje ćete spremno doskočiti svim jesenskim i zimskim izazovima.


Neodoljiva pića za jačanje imuniteta

Ako ste mislili da smoothie pijemo samo ljeti ili samo kada smo na dijeti, prevarili ste se. Voćni i povrtni smoothie i sok odličan su izvor potrebnih vitamina za jačanje imuniteta. Pripremaju se vrlo jednostavno pa ne morate trošiti sate na pripremu u kuhinji i za malo vremena, napravit ćete puno za svoj imunitet.


Probiotici

Neizostavni kada je u pitanju naš imunološki sustav i crijevna flora, svakako su probiotici. Nije tajna da se dobar imunitet stvara upravo u našim crijevima. Dobre bakterije koje jačaju crijevnu floru osnažit će naš imunološki sustav, a u organizam ih unosimo pomoću jogurta, kefira i nekih vrsta sireva.


Sok od naranče i mrkve

Mrkva je prepuna vitamina A, B, C, E i K, magnezija i kalcija, a pomaže i kod začepljenja crijeva te upalnih tegoba.


Juha od piletine

Kultna juha naših baka, omiljeno je tekuće jelo i našem imunološkom sustavu. Jedna je studija čak dokazala i da je vruća juha od piletine vrlo efektna kada nam treba pomoć kod prehlada i curenja nosa.


Zeleni čaj

Vjeruje se da zelenom čaju njegovi polifenoli (antioksidansi) daju posebne značajke zbog kojih gode našem imunološkom sustavu. Za posebnu borbu protiv sezone prehlade, u čaj dodajte limun i med. Ali, nemojte dodavati mlijeko jer može poništiti svojstva polifenola.


Med, limun i đumbir

Nema jeseni bez limuna, meda i đumbira. Ovaj fantastični trio učinit će čuda za vaš imunološki sustav. Iscijedite limun i dodajte isjeckani đumbir pa sve zaokružite medom.
novilist.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO