Svi su zaluđeni ovim tabata treningom, u pola sata sagorijeva 400 kalorija

 

tabata-vježbanje-fitnes-mršavljenje-gubitak-kilograma-kalorije-trening

Ako tražite ideje za treninge koje možete brzo i efikasno odraditi kod kuće, pronašli smo jedan koji bi vam se mogao svidjeti.


Portal PopSugar prije tri godine objavio je snimku polusatnog tabata treninga koji je vrlo intenzivan, ali zabavan i pritom sagorijeva hrpu kalorija. Kako tvrde stručnjaci, u pola sata i do 400!


Za početak, što je uopće tabata?

Tabatu je koncipirao japanski znanstvenik dr. Izumi Tabata koji je uvidio kako takav trening stimulira znatno poboljšanje aerobne i anaerobne izdržljivosti.


Trening je iznimno kratak, ali i zahtjevan jer se radi o intervalima vrlo visokog intenziteta i kratkog odmora. Jedan krug se uglavnom sastoji od 4 vježbe koje se izvode 20 sekundi sa samo 10 sekundi odmora između promjene vježbe.

Takav tip treninga se može primijeniti na gotove sve aktivnosti i u njega se mogu uvrstiti razne vježbe, a jedna od najboljih prednosti je sagorijevanje masnog tkiva koje traje dugo po završetku ovog tipa treninga.


Trening koji je zaludio svijet, a koji smo spomenuli na početku, prilagođen je i početnicima. Uz trenera vježbaju dvije djevojke - jedna slijedi njegov tempo, a druga radi polaganije. Tako ćete s vremenom graditi kondiciju i, kad dođete u formu, odraditi ga od početka do kraja te se pošteno preznojiti. Linija će vam biti zahvalna.

index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...