Poruka ljubavi u novom singlu Davida Guette


david_guette-pjesme-popularno-muzika-ljubav-let`s_love
Najveće pomake u svijetu komercijalne dens muzike i pop EDM-a, u posljednjih dvadeset godina, napravio je producentsko-autorski tandem koji čine David Guetta i Sia. Novi singl „Let`s Love”, inicijalno je trebalo da bude balada. Međutim, ponovni susret Davida i Sie rezultirao je eksplozivnom kreativnošću, pa je pjesma dobila na ritmu i ubrzanju što je već sada čini budućom klupskom himnom.

Njihovi hitovi „Tiatnium”, „She Wolf (Faling To Peaces)” i „Flames”, bilježe rekordan broj striminga koji u ovom trenutku premašuje dvije milijarde pregleda.
„Tokom vremena izolacije, bio sam nevjerovatno inspirisan. Stvarao sam poletnu i energičnu muziku”, kaže David Guetta i dodaje: „Volim da produciram klupske pjesme, posebno u ovom periodu. Singlom „Let`s Love” želim da pošaljem poruku svima da volimo jedni druge. Poruku ljubavi, nade i želje da se čovječanstvo ujedini u ovim teškim trenucima. Sia je još jednom maestralno i nadahnuto otpjevala pjesmu.”

Humanitarnim DJ setovima koji su strimovani uživo iz Majamija i Njujorka, Guetta je sakupio preko 1,5 miliona dolara za fond borbe protiv virusa Covid-19 u sklopu akcije „United At Home”. Tim nastupima Guetta je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao DJ čiji je nastup stimovan na Facebooku sa najviše gledalaca.

Pjesma „Let`s Love” inspirisana je hitovima iz osamdesetih godina prošlog vijeka, singlovima grupa kao što su a-ha ili The Pointer Sisters i muzikom iz filma „Flashdance”.
ultra.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...