5 opuštajućih praksi za nadolazeću jesen


Promjena godišnjih doba može biti sjajno vrijeme za usvajanje neke nove rutine ili navike, ali i izgradnju kvalitetnijeg života jer – ne morate čekati da 2020. godina konačno završi. Procijenite koje su vaše najvažnije potrebe i uložite trud u najbolju verziju sebe. To, dakako, nije jednostavan proces, ali je satkan od niza malih promjena koje želite unijeti u jesen. Fokusirajući se na jednostavne, djelotvorne alate, lakše ćete postići mirnoću i lakše postići ciljeve.

1. Započnite dan ovim jednostavnim korakom
Dobar početak dana je moćna navika koja može utjecati na daljnji tijek događaja. I dok nečija jutarnja rutina uključuje deset koraka, drugi je ni nemaju. No, bez obzira na to kojoj skupini pripadate, prije nego što ustanete, savjetujemo vam da slijedite jednostavan feng-shui savjet: napravite krevet. Smatrajte to svojim prvim uspjehom svakog dana jer kada nešto posložite, automatski kreirate red iz kaosa i privlačite takvu energiju tijekom cijelog dana.

2. Usvojite novi alat mindfulnessa
Ako već niste, toplo vam savjetujemo da se upoznate s moćnom snagom jednostavnog dubokog disanja. Jednostavnije je od meditacije, dostupno uvijek i svugdje, a može biti učinkovit alat kada vas preplave osjećaji stresa, tuge, bijesa ili dok se borite s nesanicom. Postoji puno tehnika koje možete prakticirati, ali usvajanje klasične 4-7-8 metode može biti dobar početak: udišite na nos 4 sekunde, zadržite dah 7 sekundi, a zatim 8 sekundi izdahnite.

3. Isprobajte brzu meditaciju
Za mnoge obitelji sa školarcima ova će godina biti izazovna i neobična, ali ne i nemoguća. Ipak, ako vas uhvati panika ili vas preplave osjećaji brige i anksioznosti, započnite dan petominutnom meditacijom pomoću koje ćete optimistično krenuti u dan.

4. Koristite ovu rutinu kad nemate vremena (čitajte: volje) za vježbanje
Ako težite redovitoj fizičkoj aktivnosti, bilo bi dobro pronaći različite treninge u kojima uživate kako biste uvijek bili raspoloženi za nešto. No, za one dane kada vam vježbanje nije ni na koji način privlačno, možete napraviti petominutni trening pomoću kojeg ćete razgibati mišiće cijelog tijela.

5. Obnovite svoje ciljeve
Iako ste možda donijeli novogodišnje odluke, ova ih je burna godina vjerojatno izbacila iz tračnica. No, još uvijek nije sve izgubljeno, a jesen možete promatrati kao ‘novi početak’. Prisjetite se svojih ciljeva, odlučite koji su vam još uvijek bitni, a koji nikada nisu ni bili i hrabro krenite dalje! Počnite voditi dnevnik i u njemu zapisujte napredak. Uz to, prakticiranje joge će vam pomoći vježbati fokus, ravnotežu i ustrajnost.
naturala.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...