Smoothie za topla ljetna jutra


smoothie-doručak
Visoke temperature i sparna ljetna jutra nam često „ne dozvoljavaju” da doručkujemo jaku i toplu hranu. Pak, mnogi ljeti preskaču doručak upravo iz ovih razloga. Međutim, bez obzira na godišnje doba i ekstremne temperature, doručak nikako ne biste smjeli preskakati, nego ga prilagoditi shodno vašim potrebama i vremenskim uslovima.

Upravo zbog visokih ljetnih temperatura, često ujutru poželimo da pojedemo ili popijemo nešto što će nas zasititi ali i rashladiti. Iz tog razloga, danas vam predstavljamo ljetni, zeleni smoothie.

Sastojci
Kako biste pripremili ovu čašicu zdravlja potrebno je da imate sljedeće sastojke:
·        2 šake špinata
·        1 šaku rukole
·        2 nektarine
·        1 manji avokado ili 1/2 većeg
·        Po želji možete dodati i kafenu kašiku spirulina praha
Pored sastojaka, za pripremu je potrebno da imate blender koji je dovoljno jak da napravi smoothie.

Priprema:
Sve sastojke stavite u blender, dodajte malo hladne vode i mutite dok ne dobijete smjesu koju možete piti. U slučaju da vam je smoothie previše gust, vi slobodno dodajte više vode (pazite da ne bude previše rijetko). Vaš smoothie je spreman za konzumiranje.

U ljetnim danima smoothie je idealna zamjena za doručak. Osim što je lagan i zdrav, ovaj napitak će vas zasititi te poboljšati probavu i pomoći da izgubite višak kilograma.
zdravija.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...