Prava istina o bizarnim tretmanima kose


hair
Vjerojatno ste čuli za korisnost tretmana ispiranja kose u niže navedenom. Koliko su zaista učinkoviti?!

Pivo

Ovo je vrlo staromodna metoda. Istina je da ako frizuru ispirete u pivu, kada se ono osuši vaša će kosa imati više volumena i težine, ali ćete hodati uokolo mirišući po pijancu. Također, ovo je vrlo skupa metoda njege kose.

Kišnica

Kišnica je meka voda, za razliku od vrlo tvrde vode koja se obično nalazi u slavinama. Prije nego su se pojavili moderni šamponi ona bi vam pomogla omekšati kosu, međutim današnji dobri šamponi obavljaju svoj posao odlično unatoč tvrdoći vode.

Maslinovo ulje

Osim ako ulje ne pomiješate s vodom u kremastu emulziju i ne nanesete isključivo na vrhove, ulje će se zalijepiti samo na površinski sloj vaše kose, koja će izgledati kao da vas je negdje uhvatilo kišno nevrijeme.

Ocat

U svakom slučaju što je vaša kosa kiselija to izgleda glatkije, pa zbog toga ocat može pomoći da ona izgleda bolje. Ali kao i s pivom ostat će neugodan miris, a dodatno, s octom trebate biti posebno oprezni jer ako ga dodate previše u vodu za ispiranje može oštetiti kosu.

Zeleni čaj

Antioksidanti u zelenom čaju mogu održati vašu kosu u dobrom stanju, ali je zeleni čaj posebno učinkovit kod muškaraca zbog enzima koje sadrži što im može pomoći očuvati duže kosu na glavi.

Limunada

Citrična kiselina u limunu djeluje na vašu kosu poput blagog izbjeljivača, ali ni jedan salon neće je koristiti za izbjeljivanje jer se u limunovom soku ne može kontrolirati količina kiseline.

Čaj od kamilice

Koristi se još od egipatskog doba za prirodno bojenje kose u žuto. Djeluje slično kani, koja boji kosu u crveno, ali je također rezultat nemoguće kontrolirati budući da se ne može utvrditi količina pigmenta u pojedinoj biljci.

Coca-cola

Ona daje volumen kosi budući da se šećer iz cole zalijepi na kosu, ali tako riskirate ljepljivost, a također ne bi je trebali koristiti kao ni ocat ljudi s osjetljivim tjemenom.

Kao i čisti alkohol ona će skinuti masnoće s vaših vlasi, ali i vlagu. Vaša kosa će biti čišća, ali i isušenija.
covermagazin.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...