Za dobro jutro....


Da bi se približili snovima, ponekad je dovoljno učiniti samo jedan korak. Ne bojte se teškoća, njih će uvijek biti!
poruke-lijepe-misli-za_dobro_jutro
@doubletrouble_blog

Teškoće … su formalnosti! Ozbiljne teškoće – su ozbiljne, ali formalne! Postoji nebo, ponekad je prekriveno oblacima, ali treba se potruditi da se izdignete iznad tih oblaka, vidjećete isto plavo nebo.
Vaš prvenstveni moralni princip mora biti odustajanje od nanošenja štete bilo kome. Ovaj princip u vašem životu mora biti jako čvrst: “Ja nikada nikome neću nauditi.”. Razmislite …
Kada postanete izvor sreće živih bića, sami ćete postati najsrećniji. A ako ste postali izvor patnje drugih, prvi ćete postati nesrećni. Razmislite …
Najmanje jedan sat dnevno provodite u tišini. Ona vam je potrebna isto tako kao i prica sa drugima.

Umjeće da se voli – je najveće umjeće koje postoji na zemlji. Naučite da volite sve, čak i svoje neprijatelje!
Ne bacajte smeće u vodene tokove. Nikakvo. 
Obično svoju prošlost zovemo zlatno doba, zlatni dani. To je greška. Važno je shvatiti da svaki dolazeći trenutak u vašem životu upravo to zlatno vrijeme.
Ne postoji savršena religija i vjera, ne postoji lošija, Bog je jedan. Zato se molite kome god želite, ali imajte u vidu veoma važnu zapovijest: živi po savjesti, poštuju svoje pretke i voli ljude.
Ako želite da promijenite svijet, prvo promijenite sebe. Naučite da posjedujete energiju radosti i energiju ljubavi. Ovo su glavni momenti i doživljaji čovjeka. Osmijeh i radost, posjeduju ogromnu snagu. Kada naučite to, otkrićete za sebe “ljubav”.
Postoji veoma dobra izreka: “Ne oskudijeva ruka davaoca.” Ako je moguće, pokušajte da dajete siromašnima i onima kojima je to potrebno. Nevažno šta će to biti, važan je sam proces.
Život – je vraški kratak vremenski period. Ne trošite ga na svađe i suze, vrijeđanje i alkohol!
Možete stvarati dobro, rađati djecu, odmarati se i raditi mnoge druge lijepe stvari!
Ako je vaš voljeni čovek počeo da bijesni na vas, i ako niste krivi – zagrlite ga i držite čvrsto, smiriće se.
Ako vam je loše uduši i osjećate umor, prosto pjevajte … Pjevajte to što vam duša želi. Ona ponekad želi da progovori…
Ako ste odlučili nešto da radite, ne sumnjajte u sebe. Strah vas primorava da odstupite od pravog puta, jer je to glavno sredstvo zla. Pri tome ne gubite nadu ako vam nešto nije uspjelo iz prve. Svaka mala pobjeda, približava vas ka Velikoj.


Zapamtite jednu veoma važnu stvar u životu: svako dobija po svojim zaslugama. Ne propuštajte probleme u svoju dušu, u svoje misli, tada problemi neće dostići vaše tijelo. Život vam može okrenuti leđa, ali malo ko shvata da ste ga vi sami preokrenuli. Sve loše misli upućene drugima vraćaju se vama. Sva zavist, takođe na kraju krajeva dolazi vama. Zašto vam to treba? Živite spokojno i odmjereno. Ne treba da zavidite nikome.. Pa, šta ako covjek ima bolji automobil, obraz mu neće biti bolji zbog auta…Smijte se češće, i vama će smijehom odgovarati prolaznici, bliski pa čak i sam život.
Ako želite da vas poštuju, sa poštovanjem se odnosite prema drugima. Na dobro odgovarajte dobrim, na zlo odgovarajte ravnodušnošću. Čovjek koji vam je nanio zlo, najviše će patiti od toga što niste na to obratili pažnju.
Ne pijte. Uopšte, ne pijte. Alkohol uništava organizam, mozak i dušu. Alkohol stvarno ubija, ne pravite gluposti. Da bi se opustili postoji sauna, da bi se razveselili postoji pjesma, da bi pronašli zajednički jezik postoji čaj, a da bi se bliže upoznali sa ženom na kraju krajeva postoje slatkiši…I palacinci naravno…
Ni zbog čega ne žalite, to je nepotrebno. Sve što se dešava, dešava se po višoj volji, i sve vodi u bolje danas i sutra.
Slušajući dobru muziku čistite sebe od negativne energije akumulirane tokom dana. Muzika je svojevrsna meditacija koja može da vas dovede da osjetite harmoniju sa samim sobom.
Da bi bolje disali, da vas ne bi srce gušilo, naučite da placete…Suze ce vas vratiti u zivot. Ako osjećate da vam nije dobro i da ste zbog nečega zabrinuti, počnite da izvodite lagano kretanje tijela u vidu plesa. Vratićete svoju energiju u prethodno stanje i očistićete um od patnje.
doktorica.org

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO