Uz ovo voće koža i kosa će procvetati, a za organizam čini čuda!


grožđe-vitamini-minerali-ljepota-zdravlje-lijek_iz_prirode-polifenoli-antioksidansi
Ovo ukusno voće ima toliko zdravstvenih i estetskih koristi – da ih je teško pobrojati sve

Grožđe sadrži vitamine A, B, C i E, zatim minerale kao što je natrijum, fosfor, kalcijum, kalijum, gvožđe, magnezijum i flora, tu je i jabučna, vinska i limunska kiselina. Osim toga, grožđe, a posebno njegove koštice, bogato je i polifenolima, antioksidansima koji su savršeni borci protiv slobodnih radikala koji uništavaju ćelije naše kože i najodgovorniji su za njeno starenje.

Štiti kožu

Polifenoli, zbog kojih je uostalom grožđe i ušlo na velika vrata u svet kozmetike, deluju kao svojevrsni štit koji čuva kožu od štetnih uticaja iz okoline, znatno usporavajući prirodni proces starenja. Polifenoli u kom-binaciji sa ostalim sastojcima prijaju svim tipovima kože. Utiču na cirkulaciju, čuvaju prirodnu elastičnost i vlažnost kože pa je tako čine nežnom i svežom. Uspešno usporavaju i brišu prve znakove starenja na mladoj koži i znatno usporavaju starenje i vidljivo jačaju, zatežu i osvežavajuzrelu kožu. Sastojci iz grožđa prijaju i koži koja nije čista, jer deluju dezinfekcijski i uspešno čiste i sužavaju pore.

Neguje i iznutra

Osim spolja, preparatima na bazi sastojaka dobijenih iz grožđa na lepotu kože, ali i zdravlje celog organizma može da se deluje i iznutra, ako jedete grožđe ili pijete sveže isceđen sok. Sastojci grožđa pozitivno deluju na varenje, srce, krvotok i nervni sistem i podižu odbrambene mehanizme celog organizma. A zahvaljujući činjenici da 100 gr grožđa sadrži samo oko 0,3 g masnoće i 73 kcal, ono je savršeno i za postizanje još jednog aspekta lepote – idealne težine.

Tonik

Za učvršćivanje i osvežavanje kože, bez obzira na godine, pripremite tonik za lice od dve šake zrna gro-žđa kojima ste prethodno skinuli ljusku, a zatim zrna izmiksali u multipraktiku. Tonikom natopite lice, a posle 10 minuta isperite mlakom vodom.

Piling

Da bi vaše lice ponovno zasijalo, pripremite piling kojim ćete uspešno da odstranite mrtve ćelije, bez obzira na tip vaše kože. Pomešajte pet-sedam zgnječenih zrna grožđa sa jednom supenom kašikom pšeničnih mekinja i malo soka od grožđa. Piling kružnim pokretima nanesite na lice i zatim dobro isperite mlakom vodom. Ako imate nečistu kožu, zgnječite šaku zrna i pomešajte ih s jednom supenom kašikom zobenih pahuljica. Masu nanesite na lice, držite 15 minuta i zatim isperite mlakom vodom.
zenskikutak.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...