Prilikom kupovine odjeće birajte neutralne tonove, a evo i zbog čega


boje-njuškalo-kupnja-prodaja-odjeća
Ako se svaka žena može u nečemu pronaći, onda je to ona vječna izreka "Nemam što odjenuti". Usprkos tome što nam je ormar pun, najčešće nosimo "jedno te isto", a stvari koje čuvamo za onda "kad smršavim" ili "jednom kad mi zatreba" u pravilu nikad ne odjenemo i samo nam zauzimaju mjesto u ormaru. Rješenje za taj problem nije u pretrpavanju ormara iznova novim krpicama, nego u organizaciji ormara, prodaji viška stvari koje više ne želiš nositi i kupnji komada koji će ti olakšati svakodnevno kombiniranje outfita. Na taj ćeš način optimizirati troškove garderobe, kao i prostor u ormaru. U nastavku otkrij još nekoliko savjeta uz koje ćeš uvijek imati što odjenuti:

1. Posloži odjeću u ormaru
Uredno složena odjeća u ormaru daje osjećaj bolje životne organizacije i olakšava svakodnevno kombiniranje. Naime, većina se ljudi bori s pretrpanim ormarima u kojima nema dovoljno mjesta pa se njihovo odijevanje uglavnom svodi na nošenje jednih te istih komada koji su im nadohvat ruke. Najbolje rješenje da uvijek imaš što odjenuti jest da odjeću posložiš po funkciji, bojama ili nekoj drugoj kategorizaciji prilagođenoj tvojim potrebama. Tako ćeš uvijek imati preglednu situaciju u ormaru i zasigurno ćeš nositi više odjeće.

2. Prednost daj klasičnim komadima, a ne trendovima
U današnjem svijetu brze mode i dinamičnih trendova, modna osviještenost postaje sve važnija. Trendi komadi nisu uvijek isplativa investicija jer kod njihova odabira najčešće upadamo u istu zamku – ne biramo odjeću koja odgovara našem stilu, nego se slijepo vodimo trendovima. Tako nerijetko gomilamo komade koje nosimo samo nekoliko puta (ili nijedanput!). Upravo se iz tog razloga sve češće govori o kreiranju tzv. capsule garderobe koja se sastoji od klasičnih, bazičnih i kvalitetnih komada koje možemo nositi sezonama. Imaj to na umu pri sljedećoj kupnji odjeće i modnih dodataka.

3. Kupuj odjeću koju možeš nositi uz nešto što već imaš
Složit ćeš se s nama da je vrlo besmisleno ormar puniti odjećom koju nećeš nositi. Kod odabira modnih komada zbog toga dobro razmisli možeš li ih kombinirati uz odjeću koju već imaš. Hlače formalnog stila teško će ugledati svjetlo dana ako tvojom garderobom dominiraju casual komadi koji odlično pristaju uz traperice i druge ležerne dizajne poput hlača culotte kroja, cargo hlača i sl. Isto vrijedi i za spomenute trendove koji se ne uklapaju uz ostatak tvoje odjeće. To ne znači da si s vremena na vrijeme ne trebaš priuštiti nešto što možeš "furati" uz nekoliko stvari iz svog ormara, ali pri kupnji takvih komada pozornost obrati na cijene. Značajno ćeš uštedjeti ako umjesto novih stvari odlučiš kupiti već nošene, koje su sasvim dobre za uporabu. Zato prije negoli odeš u trgovinu, zaviri u šaroliku ponudu na Njuškalu na kojem se nude sjajne stvari i počasti se nekim trendi komadom. 

4. Prodaj odjeću i modne dodatke koje ne nosiš
Kako bi izbjegla osjećaj izgubljenosti unutar vlastitog ormara, prodaj svu odjeću i modne dodatke koje već dugo ne nosiš i zaradi si za nove krpice. Za početak odvoji odjeću koja više nije nosiva, a onda se pobrini za onu koju više ne želiš u svom ormaru. Nenosive komade odnesi na recikliranje, a potom se okušaj u online prodaji na najvećem hrvatskom marketplaceu Njuškalu. Sve što trebaš učiniti je izraditi svoj profil, fotografirati odjevni komad koji želiš prodati i predati željeni oglas. Zarađeni novac možeš iskoristiti za kupnju novih željenih komada odjeće i modnih dodataka, a istodobno rasteretiti svoj novčanik. Takvu čistku ormara napravi nekoliko puta godišnje kako bi početkom svake sezone bila spremna na sve modne izazove.

5. Kod kupnje biraj neutralne boje…
Kombinacija neutralnih tonova i modnih klasika odlična je polazišna točka za kombiniranje različitih outfita. Glavna prednost neutralnih tonova je ta što se mogu kombinirati sa svim bojama i uzorcima, otporni su na trendove i mogu se nositi u različitim prilikama. Točnije, možeš ih nositi s bilo kojom drugom bojom i pritom izgledati odmjereno i decentno. Upravo zato pri kupnji odjeće slijedi pravilo da najskuplja odjeća bude u neutralnim nijansama, a ona pomodna i jeftinija u drugim bojama. Tako ćeš najbolje iskoristiti uloženi novac.

6. …i jednobojne komade
Isto pravilo vrijedi i ovdje! Jednobojni komadi isplativija su investicija od onih s različitim uzorcima i u više boja. Animal print, cvjetni uzorak i omiljene točkice te prugice najbolje će doći do izražaja ako ih kombiniraš s jednobojnim komadima. Nedostatak odjeće u jednoj boji i gomilanje uzoraka ili višebojnih komada stvorit će ti potpuni kaos unutar ormara. Tako je veća šansa da ćeš se naći u situaciji da "nemaš što odjenuti".
miss7.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...