Biljka godine koja ima status magneta za sreću


Kada su zaljubljenici u biljke krajem prošle godine počeli raditi liste biljaka koje bi mogle biti hit u 2020. godini istaknula se pachira odnosno drvo novca, biljka za koju se vjeruje da donosi sreću osobi koja je uzgaja.

Radi se o biljci koja je popularna i u Feng Shui svijetu jer se vjeruje da u prostoru kojem se nalazi stvara pozitivnu energiju. Osim toga, njezine isprepletene grane i živopisno zeleno lišće su prizor koji je uvijek lijepo vidjeti, bez obzira vjerujete li ili ne u ovakve i slične moći biljaka.

Drvo novca (Pachira aquatica) biljka je podrijetlom iz Srednje i Južne Amerike. U svim prirodnom staništu može narasti i do 18 metara, ali ona koju uzgajate u kući obično naraste između pola i 2 i pol metara visine.

Ova biljka koja imam staus magneta za sreću je i jednostavna za brigu. Potrebno su joj neizravno svjetlo i rijetko zalijevanje.

Biljku smjestite blizu dobro osvijeljenog prozora, ali ne na izravnu sunčevu svjetlost jer je ona može oštetiti.

Također, svaki put kad biljku zalijevate malo je okrenite kako biste bili sigurni da ravnomjerno raste. Zalijevajte ju tek kada joj se zemlja na površini, i to gornjih nekoliko centimetara, osuši. Ako kroz sat vremena biljka ne upije svu vodu izlijte je iz tanjurića jer "sjedenje" u vodi može dovesti do truljenja korijena.

Najčešća greška koju vlasnici ove biljke rade je prekomjerno zalijevanje.

Također, pachira voli i veliku vlažnost zraka pa je možete svakodnevno poprskati vodom sobne temperature. Uz uvjet da ima dovoljno svjetla, možete ju smjestiti u kupanicu ili kuhinju, prostorije u kojima se često koristi voda.

Ono što sigurno želite vidjeti na vašoj pachiri je to da raste i da dobiva novo lišće - kako bi se to dogodilo imajte na umu da je za pachiru previše svega loša stvar. Previše vode, slabo osvjetljenje, stalno izravno svjetlo, niske temperature... sve tu to faktori koji joj mogu naštetiti.

Također, pachira nije ljubiteljica promjena, ali s vremenom se prilagodi. Ipak, potrudite se držati je na istom mjestu, a ako je preselite nemojte se iznenaditi ako izgubi nekoliko listova.

I na kraju, ako ste među onima koji će pachiru nabaviti kako bi im u život donijela sreću, preporučuje se "okupiti" više ovih drvaca zajedno, a sretni brojevi su tri ili pet.

zadovoljna.dnevnik.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!