5 makeup pravila koja treba prekršiti


Da nismo kršili makeup pravila, nikada ne bismo imali nove trendove, nego bismo se non stop isto šminkali. Postoje određena pravila koja smete da prekršite. To može da izgleda jako lepo, ako uradite kako treba, zato vam i donosimo male trikove koji razbijaju monotoniju.

U nastavku saznajte koja su to makeup pravila koja smete da kršite!

Puder ne mora da bude prvi korak

Nanošenje pudera na lice ne mora da bude prvi korak. Može da bude i poslednji. Zbog čega? Ako želite da vaše oči izgledaju savršeno, i ako ste naumili da nanosite ajlajner, senke, maskaru - onda je najbolje da puder ostavite za kraj kako biste mogli da obrišite sve nenamerne greške koje su se pojavile prilikom stilizovanja senki i ajlajnera.

Preporučuje se da svakako koristite korektor, jer je on sjajna podloga za senku, pa zbog njega, ona satima ostaje u istom stanju.

Kombinujte bronzer i hajlajter

Profesionalni šminkeri bi nas zbog ove izjave izbacili iz studia, ali ovaj trik je odličan i izgleda prirodno! Ako je vaš hajlajter previše svetao, a bronzer je dosta tamniji, kombinacija ovih boja daće sjajnu nijansu u boji kože. Bronzer izgleda neverovatno kada se pomeša sa hajlajterom i koži daje blistavost i sjaj koji nije napadan.

Olovka i ruž moraju biti sličnih nijansi? Ne, nikako!

Zašto biste uopšte kupovali olovku koja je iste nijanse kao i ruž. Neka bude tamnija! Na taj način vaše usne će izgledati punije i imaće više volumena. Olovka služi za konturisanje usana i može na pravi način da ih oblikuje. Ruž dolazi kao završni detalj, a ne kao glavni atribut. U ovom slučaju je važno da birate kvalitetne olovke koje su postojane i koje se neće razmazati.

Izbegavanje maskare na donjim trepavicama nikad nije imalo smisla

Istina je možete lako da pogrešite kada nanosite maskaru na donje trepavice, ali to ne znači da treba da je izbegavate i da ne treba da naučite da je savršeno nanesete. Pa čak i ako bude crnih mrljica, sve se to da ispraviti senkom koja je u tamnoj boji. Bez obojenih donjih trepavica, nećemo imati jasnu definiciju na oku. Ako vam je baš teško da izvučete trepavice pravilno, stavite maramicu ispod njih, pa neće biti nesavršenosti.

Crveni ruž je rezervisan za noć

Crveni ruž ne mora da se izbegava danju. Svi mi imao te dane kada jednostavno želimo da usne obojimo u crveno i da zablistamo, čak i ako je 10h ujutru. To niko ne može da vam zabrani. prekršite ovo pravilo i radite onako kako se osećate!

Uz kršenje ovih makeup pravila, izgledaćete sjajno!
mogujatosama.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...