2 vatrena koktela koji ne samo da ne debljaju nego i uništavaju masne stanice



Naši omiljeni kokteli mogu biti prave bombe kalorija i neprijatelji naše linije, ali kvrahu sve, ljeto je! No, ipak postoji iznimka i to u obliku ukusnog koktela koji će ti čak pomoći da ovo ljeto nosiš nešto što ne izlazi iz mode - ravan trbuh. Tajni sastojak osvježavajućeg alkoholnog pića je kapsaicin - fitokemikalija bez boje i mirisa koja biljkama, uglavnom papričicama i feferonima, daje ljutinu. Upravo je kapsaicin naš saveznik, a koktelu daje pravi vatreni udarac.

Počasti se nešto drugačijim koktelima koji će te iznenaditi svojim okusom i genijalnim djelovanjem na svoju liniju točno na ovaj način:   

Potiče rad metabolizma
Kapsaicin povećava oksidaciju masti i tjelesnu temperaturu što održava energiju, a u konačnici i potiče gubitak kilograma. Američka istraživanja pokazala su da se unosom ovog sastojka kod ispitanika rad metabolizma poboljšao za 25% u trajanju od tri sata što je zapravo jednako efektu nakon 40 minuta hodanja. Još jedno istraživanje pokazalo je rezultate kojima se radujemo. Naime, ispitanicima kapsaicin je pomogao u sagorijevanju 1000 dodatnih kalorija dnevno. 

Zbogom, masne stranice
Korejski znanstvenici također nas uveseljavaju podatkom da kapsaicin potiče postojeće masne stanice na samouništavanje i sprječava stvaranje novih. Potvrdilo je to istraživanje sprema kojem su ispitanici izgubili osam posto od svoje tjelesne mase (na primjer, to je 16 kilograma na masu od 200 kg) iako su prakticirali jelovnik koji potiče debljanje. 

Adio i gladi
Pijuckanje pića s čilijem može ti odgoditi želju za grickanjem i do četiri sata, jer aktivira receptore okusa na jeziku koji šalju mozgu signale o sitosti. Jedno britansko istraživanje pokazuje da su ispitanici koji su jeli ljuto začinjen doručak brže osjetili sitost, a za ručak su pojeli 11 % manje. 

Nakon što smo ustanovili kakve sve benefite možeš osigurati svojoj liniji uz kapsaicin, donosimo i ideje za njegovo najukusnije  konzumiranje – recepte za odlične i osvježavajuće koktele.

Koktel od ananasa i ruma

Sastojci:
·        2 šalice soka od ananasa
·        ¼ šalice ruma
·        ½ žličice čilija u prahu
·        ¼ žličice mljevenog kardamoma

Sastojke dobro protresi, a koktel ulij u čaše s ledom.

 Bonus: Bromelain koji se nalazi u soku od ananasa umanjit će napuhanost i plinove.

Koktel od rajčice

Sastojci:
·        2 šalice soka od rajčice
·        1 žličica hrena
·        ½ žličice čilija u prahu
·        ¼ šalice votke
·        2 žlice soka od limete
·        2 listića bosiljka

Sastojke pomiješaj i ulij u čaše napunjene ledom.

Bonus: Sok od rajčice smanjuje simptome prehlade za 40%
miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!