10 najmoćnijih lekova iz prirode!


Ljudi su lečili različite bolesti i stanja uz pomoć lekovitih svojstava bilja, hrane i kombinacija jednog i drugog milenijumima. Biljna medicina je u stvari temelj moderne medicine, i pruža mnogo dobrobiti, a evo deset najmoćnijih prirodnih lekova.

 

 Đumbir

Đumbir je snažan prirodni lek protiv bolova i zapaljenskih procesa, a ima i antibiotska svojstva, bez obzira na to da li ga koristite u svežem obliku ili kao lekovito ulje.

 

Beli i crni luk

Crni i beli luk imaju snažno antibakterijsko dejstvo, deluju protiv gljivica, a imaju i svojstva koja štite od raka. Beli luk jedan je od najčešće korišćenih prirodnih antibiotika širom sveta.

 

Jabukovo sirće

Ima snažno protivupalno dejstvo i ublažava simptome različith zapaljenskih procesa u organizmu, od akni, preko gihta do artritisa.

 

Ehinacea

Ehinacea je takođe moćan prirodni lek, sa antibakterijskim svojstvima. Pomaže kod prehlade, groznice, zapaljenja sinusa, infekcija uha i gljivičnih infekcija stopala (atletskog stopala).

 

Timijan

Esencijalno ulje timijana ima snažno antimikrobno i antiseptičko dejstvo. Timijan leči kašalj, kupke sa esencijalnim uljem timijana smiruju nervozu i ublažavaju bolove u zglobovima. Kad se nanosi na kožu, pomaže u ublažavanju ekcema, akni i sličnih problema.

 

Med

Za med je poznato da uništava više od 60 različitih sojeva bakterija.

 

Karanfilić

Esencijalno ulje karanfilića takođe deluje antibakterijski, a često se koristi u lečenju problema sa desnima (gingivitis, upala desni), usporava stvaranje plaka na zubima i generalno poboljšava oralno zdravlje.

 

Kokosovo ulje

Takođe deluje antibakterijski, ali i protiv gljivica i virusa, ako se uzima oralno, sprečava prodor patogenih organizama u sistem organa za varenje.

 

Ulje divljeg origana

Moćan prirodni lek protiv virusa, gljivica i bakterija. Ima protivupalno dejstvo, a pomaže kod problema sa kožom, ublažava zubobolju, usporava parodentozu, pomaže kod problema sa varenjem.

 

Kanadski ljutić

Poboljšava zdravlje sistema organa za varenje i ublažava simptome gastritisa i crevnih infekcija.

pressserbia.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!